Clippers vernederen Rockets in Howards’ terugkeer in LA

Houston Rockets v Los Angeles ClippersDwight Howard keerde voor het eerst sinds zijn overstap naar de Houston Rockets terug in Los Angeles. Een wedstrijd om snel te vergeten voor D12. J.J. Redick scoorde negentien van zijn 26 punten in de eerste helft voor de Clippers en leidde zeven spelers in de dubbele cijfers in de 137-118 (blowout) overwinning op de Rockets.

Howard (dertien punten en negen rebounds) werd vanaf het begin uitgejouwd door de Clippers’ fans, kon in het eerste kwart al gaan zitten met drie fouten en had zelfs moeite met dunken. Yikes. Een soort van air-ball.

\dwightfail

De ploeg van coach Doc Rivers was heer en meester in het Staples Center en brachten de Rockets de eerste nederlaag van het seizoen toe. De Clippers evenaarden een franchise record door 78 punten in de eerste helft te scoren. Chris Paul was goed voor 23 punten, zeventien assists en een portie tovenarij.

819762312

Tip-Off
You’re next!” Dit stuurde Philadelphia 76ers guard Evan Turner naar zijn ex-teamgenoot Andre Iguodala. Het mocht niet baten, want de Golden State Warriors maakten met een 110-90 overwinning een einde aan de ongeslagen status van de Sixers. Stephen Curry noteerde een triple double en Iggy scoorde 27 van zijn 32 punten in de eerste helft met een career high zeven gemaakte driepunters. Iguodala kwam in de eerste drie wedstrijden voor de Warriors niet verder dan 26 punten. Oh, en de beste man kan ook passen:

insaneguodala

Three Point Play

• Naast de Rockets en de Sixers zijn ook de Minnesota Timberwolves niet langer ongeslagen in de NBA. De Cleveland Cavaliers waren in eigen huis met 93-92 te sterk. Kevin Love’s driepunter met nog minder dan twee seconden te gaan ketste van de ring af.
  • De Boston Celtics wachten na vier wedstrijden nog altijd op de eerste overwinning. Turnovers (21) was opnieuw het probleem voor de ploeg van coach Brad Stevens. De Grizzlies namen in het vierde kwart afstand van de Celtics onder leiding van Jerryd Bayless die al zijn vijftien punten in deze periode scoorde.
  • Cavs’ rookie Anthony Bennett wacht nog altijd op zijn eerste veldscore.

Stat of the Night
Stephen Curry: 29 MIN, 18 PT, 12 ASS, 10 REB, 5 STL, 1 BLK, 7-16 FG, 2-9 3PT, 2-2 FT.