Chiefs winnen na spectaculaire comeback, Packers houden Seahawks af

Door


CHIEFS VEGEN ACHTERSTAND VAN 24 PUNTEN UIT, BEREIKEN OPNIEUW AFC CHAMPIONSHIP

Houston Texans @ Kansas City Chiefs 31 – 51


Gedurende 15 minuten was het muisstil in Arrowhead Stadium. De bezoekende Houston Texans hadden in het eerste kwart maar liefst 21 punten gescoord en leken op weg om een stunt van formaat te realiseren. Maar plots stonden Patrick Mahomes en de Chiefs op. Ze knalden zelf 28 punten op het bord in het tweede kwart en speelden de rest van de wedstrijd relatief rustig uit. In totaal scoorden ze zelfs 51 punten. Voor het tweede jaar zien we de Chiefs dus terug in het AFC-kampioenschap. Kunnen ze deze keer wel doorstoten tot de Super Bowl?

TEXANS DELEN UPPERCUT UIT

De Houston Texans hadden de reputatie traag uit de startblokken te schieten dit seizoen. Met die kwalijke reputatie wilden ze in de Divisional Round komaf maken en dat deden ze met verve. Niet alleen de offense, maar ook de special teams en defense waren allemaal gebrand om de Chiefs in eigen huis te verrassen. Het begon meteen met touchdown-pass van Deshaun Watson naar Kenny Stills die helemaal ongedekt een touchdown van 54 yards mocht binnenlopen. Vervolgens sloegen de Special Teams erin om een punt van de Chiefs te blokkeren en de bal over de doellijn te lopen voor een snelle dubbele voorsprong.

De voorsprong werd nog verder uitgebreid toen Tyreek Hill een punt liet vallen en de Texans de bal konden veroveren bij de 5 yardlijn. Watson vond zijn tight end Darren Fells in de eindzone voor de score.

CHIEFS KOMEN SNELLER DAN HET LICHT TERUG

Na een dramatisch eerste kwart begon er zowaar boegeroep van de tribunes in Arrowhead te rollen. Receivers lieten passes vallen en de aanval kreeg geen deuk in een pakje boter. Maar Patrick Mahomes bleef rustig. Hij vuurde zijn troepen aan langs de zijlijn en de soldaten leken het eindelijk begrepen te hebben. In een wild tweede kwart werden maar liefst vier (!) touchdowns gescoord. Niet alleen werd de achterstand van 24 punten uitgewist. Er stond bij de rust zelfs een voorsprong op het bord!

CHIEFS DOMINEREN TWEEDE HELFT

De Texans waren helemaal van slag en konden op geen enkele manier nog een antwoord formuleren. De Chiefs zouden uiteindelijk 41 punten scoren vooraleer de Texans nog eens wat terug deden. Deshaun Watson dook zelf een touchdown binnen, maar het kalf was op dat moment al lang verdronken. Pat Mahomes eindigde de wedstrijd met vijf touchdown-passes en 321 passing yards. Een majestueuze prestatie van de MVP van vorig seizoen.

De Houston Texans, die de wedstrijd zo goed gestart waren, kregen 51 punten om de oren en moesten duidelijk hun meerdere erkennen in de Kansas City Chiefs. Het team van coach Andy Reid mag zich nu gaan opmaken voor haar tweede AFC championship game op een rij. Vorig seizoen ging het in overtime mis tegen de uiteindelijke Super Bowl-kampioen New England. Dit jaar willen ze wraak, uitgerekend tegen de Patriots- en Ravens-killer Tennessee Titans. Arrowhead Stadium zal opnieuw in vuur en vlam staan.


PACKERS LATEN SEAHAWKS NIET TERUGKEREN IN SPANNENDE DIVISIONAL GAME

Seattle Seahawks @ Green Bay Packers 23 – 28


In de laatste partij van de Divisional Round hebben de Green Bay Packers een spannende wedstrijd winnend afgesloten tegen de Seattle Seahawks. De eerste helft was helemaal voor Green Bay, maar in de tweede helft kwamen Russell Wilson en co opzetten. De wederopstanding kon echter niet voltooid worden en zo kan Aaron Rodgers voor het eerst sinds 2016 nog eens aantreden in de NFC Championship game.

EERSTE HELFT HELEMAAL VOOR PACKERS

In de eerste helft sloegen de Seattle Seahawks er niet in een vuist te maken tegen de Green Bay Packers. Aaron Rodgers leunde op zijn twee favoriete playmakers om snel het verschil te maken. Eerst was er Davante Adams die de eerste touchdown-pass van de wedstrijd ving. Adams zou een topwedstrijd spelen, met acht vangsten voor maar liefst 160 yards!

Ook running back Aaron Jones deed meer dan zijn duit in het zakje. In de eerste helft scoorde hij twee rushing touchdowns. De Seahawks vonden intussen geen antwoord op dat aanvallende geweld. Russell Wilson kon geen grote play forceren en Seattle kreeg Beastmode Marshawn Lynch niet op toerental. Ondanks 12 carries verzamelde Lynch slechts 26 rushing yards. Bij de rust keken de Seahawks tegen een terechte achterstand aan van 21-3.

WILSON LEIDT WEDEROPSTANDING

Na de koffie stonden de sleutelspelers van Seattle toch op. Wilson connecteerde als weleer met Tyler Lockett en de Seahawks slopen dichterbij. Bij de doellijn werd ook Marshawn Lynch gebruikt zoals hij gebruikt dient te worden: als een bulldozer. Lynch buffelde zijn eerste van twee touchdowns de eindzone binnen en de comeback was ingezet.

De Packers konden de comeback tijdelijk stuiten door zelf opnieuw een touchdown te scoren via Davante Adams. Maar de motor van de Seahawks was nu opgewarmd en het team van Pete Carroll liet zich niet van de wijs brengen. Met een pass van Wilson naar Lockett in the eindzone kropen de ‘Hawks alweer een beetje dichterbij. Een tweede touchdown van Beastmode later stond het 28-23 en leek het erop alsof de Seahawks, die dit seizoen een record van 8-1 hadden verzameld buitenshuis, er nog op en over zouden gaan.

RODGERS CLUTCH OP HET EIND

Dat was echter buiten de Bad Man Aaron Rodgers gerekend. De quarterback stond op wanneer zijn team hem het meest nodig had en lukte enkele cruciale first downs die de comeback van de Seahawks fnuikten en de wedstrijd in het slot gooiden. Rodgers kreeg hier de kans toe dankzij zijn defensie, die vlak voor de two minute warning een levensbelangrijke sack lieten optekenen waardoor de Seahawks de bal moesten wegpunten. Rodgers haalde vervolgens zoals gezegd twee first downs, de tweede naar tight end Jimmy Graham, waardoor de Packers de victory formation konden aannemen en hun tickets richting San Francisco mochten boeken.

Volgende week wacht er een NFC Championship-game tussen de San Francisco 49ers en de Green Bay Packers. Voor Packers-fans is dit ongetwijfeld een onverhoopt succes onder eerstejaarscoach Matt LaFleur. Packer Nation zal nu echter hongerig zijn naar meer. Met de horde getalenteerde jonge quarterbacks die zich steeds nadrukkelijker op het voorplan dringt, is het stilaan nu of nooit voor Aaron Rodgers om nog eens een Super Bowl-ring te winnen. Daartoe kan een enorme stap gezet worden met een zege in en tegen de San Francisco 49ers.

Lees alles over de Divisional wedstrijden van zaterdag HIER!

Coverfoto: Jeff Robertson – Associated Press

Ook leuk om te lezen