Celtics wederom te sterk voor Heat

De twee beste teams uit de Eastern Conference, de Boston Celtics en de Miami Heat, stonden zondagavond voor de derde keer dit seizoen tegenover elkaar. Hoewel het spektakel lange tijd achterwege bleef, versloegen de Celtics voor de derde keer dit seizoen de Heat. In de TD Banknorth Garden werd het 85-82.

In de eerste helft ging het gelijk op en stonden beide teams meerdere malen voor. Ondanks 12 turnovers in de eerste helft gingen de Heat uiteindelijk met een 39-43 voorsprong de kleedkamer in.

In de tweede helft kwam coach Doc Rivers met een verrassend plan. Point guard Rajon Rondo, uiteindelijk goed voor een ‘triple-double’ (11 punten 10 rebounds en 10 assists), pakte Lebron James op in de verdediging. Fysiek werd er veel toegestaan en de pressie van Rondo leek James uit zijn spel te halen. Dit was knap, aangezien beide heren bijna 20 centimeter schelen. Rondo is 1.85 meter, terwijl James 2.03 meter lang is.

Dwyane Wade was de hele wedstrijd niet in beste vorm. Wade raakte slechts 6 van zijn 17 schoten en eindigde de wedstrijd met 16 punten. Hij deed het echter nog een stuk beter dan Celtics-forward Paul Pierce. Die was slechts goed voor een punt deze avond.

Vroeg in het vierde kwart stonden de Celtics op 13 punten voorsprong en leek alles goed te gaan voor de thuisploeg. De Heat kwamen echter door goede verdediging en zorgvuldige aanvallen terug in de wedstrijd en zorgden hiermee ervoor dat het publiek in ‘the Garden’ steeds stiller werd.

Met een stand van 81-77, in het voordeel van de Celtics, kreeg Kevin Garnett, 19 punten en 7 rebounds, zijn vijfde fout. Hij mocht blijven staan van Rivers, maar moest voorzichtig zijn bij het verdedigen van de sterk spelende Chris Bosh, 24 punten en 10 rebounds. Garnett kwam erg dicht bij zijn zesde fout toen hij James flink aanpakte tijdens een lay-up.

Garnett werd echter niet bestraft en mocht blijven staan.

Met nog 18 seconden op de klok, en bij een stand van 83-81, ontstond er een zinderend eind van een geweldige wedstrijd. James kreeg de bal en ging hard naar de basket op zoek naar de score die beide teams weer naast elkaar zou brengen. Hij werd echter door Pierce tegengehouden, al ging dat wel door middel van een fout. James kreeg 2 vrije worpen, maar benutte er slechts 1 waarmee LeBron’s totaal op 22 punten kwam samen met 7 rebounds en 7 assists.

De Heat moesten hierdoor een fout maken en deden dat dan ook op Glen Davis. ‘Big Baby’ benutte beide vrije worpen waarna coach Spoelstra opnieuw een time-out moest nemen en een aanval moest uittekenen. Met 85-82 moesten de Heat voor een driepunter gaan. Mike Miller kreeg die mogelijkheid, maar ondanks alle vrijheid die hij kreeg, lukte het hem niet te raken.

De Celtics wonnen zo voor de derde keer op rij van de Heat en beëindigde de winnende reeks van 8 wedstrijden van de Heat. De winst betekent ook dat de Celtics de eerste plek in de Eastern Conference weer over nemen van de Heat met 39-14. De Celtics hebben pas woensdag hun volgende wedstrijd als ze de New Jersey Nets ontvangen. Dat is hun laatste duel voor de All-Star break.

De Miami Heat komen door het verlies op 39-15. De Heat proberen dinsdag de draad weer op te pakken als ze afreizen naar Indiana om het op te nemen tegen de Pacers.

Zie hier de samenvatting tussen de Heat en de Celtics.