Cardinals moeten sterspeler Holliday missen

Door

St. Louis Cardinals-outfielder Matt Holliday werd vrijdagmiddag geopereerd aan zijn blindedarm en het team weet niet zeker hoe lang de speler uit zal zijn.
General Manager John Mozeliak zei dat de operatie geen urgente ingreep was en dat ze geen idee hebben hoe lang de 31-jarige langs de zijlijn zal moeten staan.

Donderdag sloeg Holliday nog 3 op 4 en een home run (zijn eerste ooit op opening day) tegen de San Diego Padres en zei na de wedstrijd dat hij wat pijn had aan de maagstreek. ,,Ik denk dat ze er vroeg bij waren, dus dat is goed nieuws,” zei Mozeliak. ,,Het is waarschijnlijk niet zo’n zware klap voor het team.”

Nu Holliday er even uit is zullen Jon Jay en Allen Craig wat speeltijd kunnen delen in het linkerveld en zal Lance Berkman een plaats dalen in de batting order. Er werden geen rostermoves degaan.

Zowel Jay als Craig hebben het goed gedaan tijdens Spring Training. Jay maakte het voor de eerste keer tot de kern en Craig was de leider in hits met 23 en had 3 home runs en sloeg 11 spelers binnen.

Holliday zit in het tweede seizoen van zijn contract dat 7 jaar loopt en 120 miljoen dollar waard is. Vorig seizoen sloeg hij 28 home runs, had hij 103 runs bij elkaar geslagen in in 158 wedstrijden.

Foto: baseballauthor.com

Ook leuk om te lezen