Bynum krijgt vijf wedstrijden schorsing

Door

Andrew Bynum, de Los Angeles Lakers center, is voor de eerste vijf wedstrijden van het nieuwe seizoen geschorst naar aanleiding van zijn overtredeing op J.J. Barea in het duel met de Dallas Mavericks van afgelopen zondag.

Tijdens dat duel, waarin de Lakers werden uitgeschakeld, werd Bynum weggestuurd door de scheidsrechters na het maken van een belachelijke overtreding.
Terwijl Barea dacht een simpele lay-up te maken, werd hij van de zijkant neer gehaald.

Naast de schorsing ontving de center ook nog eens een boete van 25.000 dollar vanwege ‘het uittrekken van zijn tenue en de manier waarop hij het veld verliet na de uitsluting’, aldus de NBA.

Bynum liet in een reactie weten dat hij enorme spijt had van zijn actie. ,,Hoe ik me zondag heb misdragen.. Dat heeft niks met mij te maken, hoe ik ben opgevoed of hoe deze prachtige organisatie in elkaar zit. Het was echt een hele slechte actie en ik schaam me diep. Daarnaast wil ik graag mijn excuses aanbieden aan J.J. Barea voor de actie en ben blij dat hij niet geblesseerd is geraakt. Ik kan beloven dat dit nooit meer zal gebeuren.”

Bynum had al geprobeerd contact te leggen met het slachtoffer, maar had hem nog niet te pakken gekregen. ,,Hij heeft op dit moment belangrijkere zaken aan zijn hoofd, dat snap ik. Maar ik zal blijven proberen om het te bereiken zodat ik persoonlijk de boodschap kan overbrengen.”

Eerder dit jaar werd de center al in maart geschorst na een soort gelijke overtreding op Minnesota’s Michael Beasly. Bij het bepalen van de huidige straf neemt de NBA voorgaande schorsingen ook mee.

Foto: thirdage.com

Ook leuk om te lezen