BREAKING: Bulls ontslaan Thibodeau

Door

Washington Wizards v Chicago Bulls - Game Two

De Chicago Bulls hebben zojuist coach Tom Thibodeau ontslagen. Dit maakte General Manager Gar Forman vandaag bekend. Thibodeau was de afgelopen vijf seizoenen coach van de Bulls. Onder zijn leiding was de ploeg uit Chicago goed voor 255 overwinningen en 137 verliespartijen. Ook misten de Bulls in die vijf jaar geen enkele keer de play-offs.

Het rommelde al langer tussen coach Thibs en het frontoffice van de Bulls. Al jaren is er onderlinge strijd over onder andere de speelwijze van de Bulls en het hoge aantal speelminuten dat Thibs zijn sterspelers geeft. Forman gaf vandaag de volgende verklaring:

When Tom was hired in 2010, he was right for our team and system at that time, and over the last five years we have had some success with Tom as our head coach. But as we looked ahead and evaluated how we as a team and an organization could continue to grow and improve, we believed a change in approach was needed.

Thibodeau was eerst 21 jaar assistent-coach. Zo zat hij naast Doc Rivers toen de Boston Celtics in 2008 kampioen van de NBA werden. In 2010 werd hij benoemd tot hoofdcoach van de Bulls, waar hij in 2011 de titel Coach of the Year in ontvangst mocht nemen en geroemd werd om zijn defensieve tacktiek. In 2012 werd Thibs gekozen tot coach van de Eastern All-Stars.

Naar verluid staat Thibodeau in de belangstelling van de New Orleans Pelicans. Ook de Orlando Magic zouden hem op het verlanglijstje hebben staan.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen