Boucher twijfelt over goalie voor Game 5

Door

Het treffen vannacht tussen de Tampa Bay Lightning en de Boston Bruins is een belangrijke, want wie vanavond als winnaar in Game 5 van het ijs afstapt is nog maar één zege verwijderd van de deelname aan de Stanley Cup Final.

Bij Tampa Bay is de grote vraag wie coach Guy Boucher vannacht het vertrouwen gaat geven onder de lat.

In Game 4,die zaterdag werd afgewerkt, haalde Boucher eerste keus Dwayne Roloson al in de eerste periode van het ijs. Van de eerste negen schoten moest de ervaren goalie er drie door laten. Reserve Mike Smith nam zijn plaats over en liet vervolgens geen goal meer tegen.

Uiteindelijk wisten de Lightning de wedstrijd met 5-3 winnend af te sluiten en zodoende de stand in de serie op 2-2 te brengen.

Dankzij deze prestatie van Smith wilde Boucher maandagochtend nog niet kwijt wie hij zou opstellen in de goal. ,,We hebben ons voorbereid zoals wij dat altijd doen. Dat geldt ook voor Dwayne.”

Wat de Lightning-coach met die woorden bedoelde werd niet duidelijk. ,,Hij is er klaar voor en zou heeft hij zich ook voorbereid. We hebben gisteren een goed gesprek gehad en hij weet wat hem te wachten staat,” besloot Boucher mysterieus.

Ook in Game 2 werd Roloson van het ijs gehaald door zijn coach, toen hij vijf goals tegenkreeg in de tweede periode. Uiteindelijk verloren de Lightning die wedstrijd met 6-5. Nog een opvallend detail: Ook in die wedstrijd kwam Smith als vervanger op het ijs en ook toen kreeg hij geen enkele goal tegen.

Foto: thirdage.com

Ook leuk om te lezen