BOSTON RED SOX WINNEN WORLD SERIES

Door

World Series - St Louis Cardinals v Boston Red Sox - Game Six

Voor het eerst sinds 1918 hebben de Boston Red Sox vannacht de World Series gewonnen in het eigen Fenway Park. Nadat de ploeg van John Farrell de St. Louis Cardinals twee keer in eigen huis had verslagen, volgde gisteren in Boston de beslissende vierde overwinning. Mede dankzij het uitstekende werpen van John Lackey wonnen de BoSox met 6-1.

Hiermee voltooiden de Red Sox hun last-to-best-campagne. Waar ze in 2012 nog troosteloos onderaan in de American League East eindigde met 69 overwinningen, lieten ze er in de zesde wedstrijd van de World Series geen twijfel over bestaan wie er dit jaar de beste was.

Victorino
Het duel van gisteren was een rematch tussen John Lackey en Michael Wacha van de tweede wedstrijd uit deze serie. Waar de rookie van de St. Louis Cardinals de vorige keer de slagploeg van Boston aardig in toom hield, kwam hij nu al snel in de problemen. In de derde inning liet hij met twee uit de honken volstromen en de van een rugblessure teruggekeerde Shane Victorino wist daar net als in Game 6 van de ALCS tegen de Detroit Tigers wel raad mee. Waar hij toen een beslissende grand slam sloeg, moest de outfielder nu genoegen nemen met een dubbel, maar daarmee nam zijn ploeg wel een 3-0 voorsprong.

De Red Sox lieten er verder geen gras over groeien en verdubbelde een inning later de score. Stephen Drew opende de inning met een homerun en nadat Wacha voor twee outs had gezorgd en twee man op de honken had toegelaten, werd hij gewisseld voor Lance Lynn. Dit bleek geen al te gelukkige wissel want Lynn moest vervolgens twee RBI singles toestaan van Mike Napoli en wederom Victorino.

Lackey
De 6-0 voorsprong van zijn ploeg was meer dan genoeg voor Lackey. De pitcher stond in 6 2/3 inning wel negen hits toe, maar verspreidde deze zo dat de Cards aanvankelijk geen kans zagen om te scoren. In de zevende inning kwam hij echter in de problemen nadat hij de eerste twee slagmensen uit had gegooid. Na een single van Daniel Descalso en een double van Matt Carpenter bracht Carlos Beltran de bezoekers op het scorebord. Lackey gooide vervolgens vier wijd tegen Matt Holiday, waarna hij werd gewisseld voor Junichi Tazawa, die vervolgens slechts twee pitches nodig had om Allen Craig uit te krijgen.

De bullpen van de Red Sox bewees in het restant van de wedstrijd wederom zijn waarde. Brandon Workman en Koji Uehara gaven in de laatste twee innings geen enkele hit meer op en uiteindelijk bezorgde de Japanse closer met een strikeout op Carpenter zijn ploeg het derde kampioenschap in tien jaar tijd.

MVP
Geheel volgens de verwachting werd David Ortiz uitgeroepen tot MVP van de World Series. Big Papi was niet te verslaan deze serie en dat bleek ook wel uit het feit dat hij in deze zesde wedstrijd vier keer vier wijd kreeg van de bezoekende pitchers. Ortiz sloot de World Series af met een slaggemiddelde van .688, een .750 on base percentage, twee homeruns en zes binnengeslagen punten.

 

Foto: Getty Images

4 Reacties
 1. HK 9 jaar ago

  Waarom hebben ze met het vieren van de overwinning zo’n ski bril op? Zodat de drank niet in hun ogen spuit?

 2. Heer Petersen 9 jaar ago

  BOSTONIANS RULE THE WORLD

 3. erwt 9 jaar ago

  Yeeeeeehaaaaaaa!!!!! World Series WInners. Heer. Lijk.
  3x een ring in10jr tijd mee mogen maken..wow..

  @HK : idd, schijnt nogal te prikken ja. Dus die ski-brillen zijn ter protectie vd ogen ja.

 4. erwt 9 jaar ago

  Ow en trouwens; wat een gruwelijk goed off-season van Ortiz zeg. Check die cijfers vd man maar! Terechte MVP!! (al deed Victorino ook wéér een aardige duit in t zakje, goede 2e plek. Of Pedroia met een paar fantastische verdedigende acties, of Lackey al is het een pitcher; geweldige october-stats van hem)

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen