Bortles leidt Jaguars naar eerste seizoenszege

Cleveland Browns v Jacksonville Jaguars
De Jacksonville Jaguars hebben hun eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Na zes nederlagen op rij was de ploeg van rookie Blake Bortles met 24-6 te sterk voor de Cleveland Browns.

Het had de ontmoeting moeten worden tussen twee van de meest besproken rookie quarterbacks, Blake Bortles en Johnny Manziel. Maar Brian Hoyer was niet van plan zijn startende positie op te geven en begon het seizoen sterk. Cleveland won drie van de eerste vijf wedstrijden en de Browns zijn een van de verrassingen dit seizoen. Voor Johnny Football zit er niets anders op dan te wachten op zijn kans.

Blake Bortles kreeg die kans wel bij de Jaguars, want Jacksonville is een van de slechtste ploegen in de NFL en verloor net als de Raiders nog al haar wedstrijden. In de eerste helft tegen de Browns leek hier nog niet echt verandering in te komen. Hoyer ging op lange drives, maar wist de bal steeds niet in de endzone te krijgen. Met een 6-0 voorsprong in de laatste minuut van de eerste helft gingen de Browns er voor op 4th and 1. De conversie lukte niet en Bortles leidde de Jaguars naar een snelle touchdown en voorsprong.

In de tweede helft was het een ander verhaal. Jacksonville domineerde en liep steeds verder uit. Door de achterstand werd Hoyer gedwongen veel te passen, maar minder de helft van zijn worpen kwamen bij een receiver, waardoor de Browns geen punt meer op het bord kregen en Blake Bortles zijn eerste NFL-zege mocht vieren.

De verslagen van de NFC-wedstrijden lees je hier.

First Down
De Washington Redskins versloegen de Tennessee Titans met 19-17 door een field goal in de laatste seconde. Winnende quarterback? Colt McCoy. De voormalige Longhorn nam in de tweede helft de plaats in van de tegenvallende Kirk Cousins en deed dit fantastisch. Elf van zijn twaalf passes werden gevangen, waaronder deze lange touchdown.

Cousins en RG3 konden niets anders doen dan het optreden van hun concurrent voor de quarterback-positie vanaf de zijlijn bekijken.

Cousins

3rd & Long
* De goede start van de Cincinnati Bengals is iedereen al weer vergeten. Voor de derde week op rij wist de ploeg van Andy Dalton niet te winnen. Na de tie van vorige week was er nu een kansloze nederlaag tegen de Indianapolis Colts. De Bengals wisten geen enkel punt te produceren en gingen met 27-0 keihard onderuit.

De overwinning van de Colts kwam niet als een verrassing, zeker niet gezien de inzet van de spelers. Dit is hoe de Colts tackelen.

En zo stonden de Bengals er bij.

* De Baltimore Ravens profiteerden optimaal van het verlies van de Cincinnati Bengals en zijn de nieuwe leiders in de AFC North. De Ravens gaven de Atlanta Falcons (29-7) geen enkele kans. Vorige week vernederden de Ravens Tampa Bay in de eerste helft, en vandaag was de wedstrijd halverwege eigenlijk al weer beslist. Na twee touchdowns scoorde Baltimore in de laatste seconde van de eerste helft ook nog een field goal, waardoor het halverwege al 17-10 stond.
Na de rust kon Atlanta slechts een touchdown scoren, terwijl Baltimore de controle over de wedstrijd bleef houden. De enige die voor Baltimore niet altijd alles onder controle had was Steve Smith, die hier weer flink in gevecht is tijdens de wedstrijd.

Extra point
* De Chicago Bears hebben thuis nog geen enkele wedstrijd gewonnen. De Miami Dolphins domineerden vanaf het begin en wonnen met 27-14. Quarterback Ryan Tannehill speelde een bijna foutloze wedstrijd.

Niet alleen de passing game van Tannehill was uitstekend, deze run doet niet onder voor die van welke running back dan ook.