Boogaard schenkt hersenen aan wetenschap

Door

Zondag kwamen fans en familie samen om Derek Boogaard te herdenken. Het was het einde van een woelig weekend waarin zijn familie ook de toestemming gaf om zijn hersenen te schenken aan onderzoekers.

Boogaard, amper 28 jaar, werd vrijdag dood gevonden in zijn appartement in Minneapolis, vijf maanden nadat hij een hersenschudding opliep tegen de New York Rangers. Zijn hersenen zullen onderzocht worden voor tekenen van een aandoening die vaak optreedt bij personen die vaak klappen op hun hoofd krijgen.

,,Het is een fantastisch iets wat hij en zijn familie hebben gedaan. Hopelijk komen we iets te weten,” zei vertegenwoordiger Ron Salcer. ,,We weten niet welke impact die hersenschudding had op zijn overlijden.”

Salcer bracht drie dagen door met Boogaard in Los Angeles eerder deze week. Het viel hem op hoe positief hij was, zelfs al mocht hij een hele tijd niet spelen.

De politie van Minneapolis zei dat er geen uitwendigde tekens zijn, maar het resultaat van de autopsie kan nog weken op zich laten wachten.

Het is niet zeker dat de hersenschudding iets te maken heeft met zijn dood, maar op wens van Boogaard tekende zijn familie toch papieren om zijn hersenen te schenken aan Boston University om onderzoeken op te doen.

Op de herdenking waren oud teamgenoten Wes Walz, Niklas Backstrom, Andrew Brunette, Brent Burns, Stephane Veilleux en Nick Schultz aanwezig.

Foto: www.shamasportsheadliners.com

 

Ook leuk om te lezen