Bobcats verrassen met zege op Celtics

De Boston Celtics gingen maandagavond op bezoek bij de Charlotte Bobcats. De vorige zes ontmoetingen eindigden allemaal in het voordeel van de Celtics. Maandagavond liep het echter helemaal anders, want de Bobcats versloegen de ploeg van coach Doc Rivers met 94-89.

De ploeg van eigenaar Michael Jordan keek tot het vierde kwart nog tegen 69-65 achterstand aan, maar wist in het vierde kwart alles recht te trekken. Grote uitblinker bij de thuisploeg was Gerald Wallace met 19 punten en 16 rebounds.

Bij de Celtics scoorde Ray Allen 25 punten, waaronder twee driepunters. Hij is nu nog maar één driepunter verwijderd van het NBA-record van Reggie Miller.

Door de nederlaag ziet de ploeg uit Beantown de Miami Heat steeds dichterbij komen. De Celtics staan nog wel eerste in de Easter Conference, maar hebben slechts één overwinning meer dan de Heat. Komende zondag treffen beide ploegen elkaar in een rechtstreeks duel. De eerste twee ontmoetingen dit seizoen tussen beide ploegen eindigden allebei in een overwinning voor de Celtics.

De Bobcats blijven op de negende plek staan in dezelfde conference en zullen dus nog één plek moeten stijgen om aan het einde van de rit mee te mogen doen aan de play-offs.

Zie hier de samenvatting tussen de Celtics en de Bobcats.