Blue Jackets verlengen met Johansen

Door

Pittsburgh Penguins v Columbus Blue Jackets - Game Four

Columbus Blue Jackets heeft het contract met sterspeler Ryan Johansen verlengd. De aanvaller tekende voor drie seizoenen bij in Ohio. In die periode staat Johansen gemiddeld voor 4 miljoen dollar per seizoen op de loonlijst.

De 22-jarige Canadese center was afgelopen seizoen met 33 goals topscorer van de Blue Jackets en leidde de ploeg ook in punten (63). Mede dankzij de vorm van Johansen haalden de Blue Jackets voor het eerst in vijf jaar weer eens de play-offs. In totaal was het pas de tweede keer sinds de toetreding tot de NHL in 2000 dat de Blue Jackets de play-offs wisten te halen. Daarin was Pittsburgh Penguins in de eerste ronde met 4-2 te sterk.

Moeizame onderhandelingen

Het duurde echter lang voordat Johansen een nieuw contract tekende. De RFA werd zelfs even in verband gebracht met een vertrek uit Ohio en legde meerdere contractaanbiedingen naast zich neer. Tussen de aanbiedingen zouden ook clubs uit de KHL hebben gezeten. Johansen zou volgens geruchten tot 6,5 miljoen dollar per seizoen hebben gevraagd. De center werd bij de draft van 2010 als vierde overall gekozen door de Blue Jackets.

Bridge deal

Het driejarige contract kan gezien worden als een zogenaamd ‘bridge deal’, waarbij een speler voor korte tijd tegen een relatief lage prijs tekent om daarna flink te cashen bij een volgende contractverlenging. Eerder gebeurde dit bijvoorbeeld bij P.K. Subban (Montreal Canadiens). Recent tekende ook Jaden Schwartz (St. Louis Blues) zo’n contract. Aan het einde van dit contract is Johansen nog altijd RFA en kan hij niet zomaar bij een andere ploeg tekenen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen