Blake, Lakers ‘hacken’ zich langs Rockets

Door

Los Angeles Lakers v Houston RocketsHack-a-Dwight, Hack-a-Howard. Hoe je het ook wilt noemen, het werkt. De Houston Rockets leken afgelopen nacht met de overwinning aan de haal te gaan thuis tegen de Los Angeles Lakers, totdat LA-coach Mike D’Antoni vier minuten voor tijd zijn ploeg instrueerde een strategie te hanteren die vorig seizoen nog tot zijn afgrijzen veelvuldig tegen LA zelf werd gebruikt. En het werkte, opnieuw. In de laatste drieënhalve minuut miste Howard, die in de zomer de overstap maakte van LA naar Houston, maar liefst zeven vrije worpen. De Lakers konden zo de achterstand verkleinen en met nog iets meer dan een seconde te spelen had Steve Blake een #blakemamba moment door de winnende driepunter te maken, 99-98.


Tikkertje spelen in Houston:

hack-a-dwight

Tip-off
In Miami werd ook een duelletje afgewerkt en niet het minste. De Heat vs. de Clippers zouden elkaar wel eens in de NBA Finals kunnen ontmoeten en dan kan een goede Dwyane Wade de doorslag geven. D-Wade stal de show met 29 punten en 7 assists. LeBron James, die na de wedstrijd aangaf wat last van zijn rug te hebben, eindigde met 18 punten. Blake Griffin was op dreef voor LA met 27 punten en 14 rebounds, maar zijn maatje Chris Paul kon met slechts 11 punten opnieuw niet overtuigen tegen de Heat. Sinds 2010 scoort de point guard van de Clippers tegen Miami slechts 14 punten per wedstrijd.

D-Wade zoals we hem het liefst zien:

Three-Point Play

  • De Nuggets pakten hun eerste zege van het seizoen door thuis nipt te winnen van Atlanta, 109-107. Ty Lawson had 23 punten, 8 assists en 7 rebounds voor Denver dat nu acht thuisduels op een rij heeft gewonnen van de Hawks. Paul Millsap (29 punten, 10 rebounds, 5 assists) speelde opnieuw een sterke wedstrijd voor Atlanta, maar een belangrijke misser in de slotseconden bleek fataal.
  • Atlanta guard Kyle Korver heeft in elk van zijn laatste 78 duels tenminste één keer een driepunter gemaakt en kwam afgelopen nacht op gelijke hoogte met voormalig Magic-speler Dennis Scott, die derde staat aller tijden. Dana Barros voert de lijst aan met 89 wedstrijden.
  • Nog even terug naar Houston. Het schieten vanachter de driepuntslijn dit seizoen van Jodie Meeks verdient ook wat aandacht:


 

Stat of the Night
Het lag niet aan James Harden, maar dat wisten we al:
35 PT, 9 RB, 5 ASS, 2 BLK, 4 STL, 14-16 FT.


 

The Paint

#blakemamba


 

Boxscore
Los Angeles Clippers (3-3) @ Miami Heat (4-2) 97-102
Atlanta Hawks (2-3) @ Denver Nuggets (1-3) 107-109
Los Angeles Lakers (3-3) @ Houston Rockets (4-2) 99-98

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen