Blackhawks eren coach met belangrijke overwinning

Door

De 3-1 zege van de Chicago Blackhawks op de Minnesota Wild was zeer belangrijk in de strijd om een play-offticket. Toch werd de overwinning enigszins overschaduwd door een gebeurtenis eerder op de dag.

De coach van de Blackhawks, Joel Quenneville, moest namelijk met een niet nader genoemde kwaal worden opgenomen in het ziekenhuis. Met deze overwinning geven de spelers hun coach een opkikker die hij hoogstwaarschijnlijk goed kan gebruiken.

Nu het reguliere seizoen op zijn einde loopt, worden de wedstrijden voor de teams die zich rond de achtste plaats bevinden extra belangrijk. Dit gold dus zeker voor het duel tussen de Blackhawks (elfde) en de Wild (tiende).

Na een moeizaam begin kwam de thuisploeg tegen de verhouding in toch op voorsprong toen Brian Campbell tijdens een power play-situatie Wild-goalie Jose Theodore kansloos liet met een snoeihard afstandsschot. Chicago mocht zijn goalie Corey Crawford echter wel zeer dankbaar zijn dat het met een voorsprong de eerste periode afsloot, want hij wist de vele schoten van de Minnesota allemaal te stoppen.

In de tweede periode begon het beter te lopen voor de thuisploeg en waren de rollen omgedraaid. Maar nu was het de goalie van de gasten die zijn team op de been hield door alle achttien schoten van de Blackhawks te keren.

In de derde periode bleven de beide keepers een hoofdrol vertolken, al werden ze nog wel allebei een keer gepasseerd. Allereerst zorgde Matt Cullen voor de gelijkmaker, maar nog geen minuut later ging Chicago alweer aan de leiding door een doelpunt van Troy Brouwer.

In de slotminuut besliste Jake Dowell het duel nadat Minnesota zijn keeper van het ijs had gehaald voor een extra aanvaller.

Beide ploegen maken nog een goede kans op een play-offticket. Minnesota blijft tiende met een achterstand van drie punten op plek acht en Chicago volgt nu op één puntje.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Blackhawks en de Wild:

Foto: media.canada.com

Ook leuk om te lezen