Bernadina slaat eerste homer van het seizoen

Door

Roger Bernadina mocht vannacht opnieuw in de basis beginnen bij de Washington Nationals en startte als leadoff en center fielder. De Nationals waren vannacht veel te sterk voor de Orioles (17-5) en ook Bernadina speelde daarin een rol.

Hij ging 2-6 met twee RBIs en zijn belangrijkste hit was zijn eerste home run van het seizoen.Het was niet een huis, tuin en keuken home run, die in een keer over de hekken vloog, want Bernadina kreeg wat hulp van de wind en Orioles outfielder Adam Jones.

De bal leek van de knuppel een vangbal te worden voor Jones, maar de wind blies de bal richting het hek. De bal zou waarschijnlijk in het hek beland zijn als Jones hem niet aangeraakt had, maar hij wist de bal niet onder controle te krijgen en zag hem via zijn handschoen over het hek verdwijnen.

Opnieuw een home run in een uitwedstrijd voor Bernadina dus, die vorig seizoen ook het gros van zijn home runs buiten Washington sloeg.

Kenley Jansen pakte zijn eerste win van het seizoen dankzij twee shutout innings in relief tegen de Chicago White Sox.

Jansen kwam op de heuvel bij een 3-2 achterstand en kreeg in de achtste en negende inning slechts een honkslag tegen. Hij gooide bovendien twee keer drie slag en zag zijn team langszij komen. Eerst scoorde zij de gelijkmaker in de negende inning om in de tiende inning Jansen de win te bezorgen via RBIs van Juan Castro, James Loney en Jay Gibbons.

De Dodgers wonnen met 6-4.

Foto: lh4.ggpht.com

Ook leuk om te lezen