Beboet interview Jim Devellano startte op Facebook

Door

Beboet interview Jim Devellano startte op Facebook | Sport AmerikaDat Facebook en andere social media steeds meer impact hebben op de communicatie tussen clubs, spelers en coaches enerzijds en hun fans anderzijds, staat vast. Meerdere sporters ventileerden bijvoorbeeld openlijk hun mening na het falen van de vervangende scheidsrechters in de NFL, vorige week maandag. Maar ook in de NHL-lockout lijkt Facebook een rol te spelen, al is het ditmaal indirect.

De boete van 250 duizend dollar die Jim Devellano (foto, rechts), Vice-President van de Detroit Red Wings, onlangs voor zijn kiezen kreeg van de NHL naar aanleiding van een door hem gegeven interview, blijkt zijn origine namelijk te kennen op Facebook. Via het sociale netwerk raakte Devellano op laagdrempelige wijze in gesprek met Scott Harrigan, redacteur van Island Sports News, door te reageren op een statusupdate van de journalist. Devellano verdedigde in de reactie in kwestie zelfs NHL’s commissioner Gary Bettman, door het op te nemen voor de clubeigenaren. In het interview dat na meer Facebook-contact volgde, sprak hij zich echter negatief uit over de lock-out. Een dag later kreeg hij een flinke boete voor zijn kiezen.

Interessante in dit incident is misschien wel dat Devellano nooit in gesprek was gegaan met Island Sport News, een kleine website die met name schrijft over amateur-sporten, als het een en ander via de officiële Red Wings-kanalen was verlopen. Het feit dat Facebook dit interview mogelijk maakte zal bij de Red Wings intern vast vragen oproepen en hoogstwaarschijnlijk zal Devellano er een les uit trekken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen