Auburn ontsnapt tegen Georgia dankzij wonder

Georgia v AuburnAuburn tegen Georgia is de oudste rivalry in het diepe zuiden en niet voor de eerste keer werd het een waar spektakel. Met name het vierde kwart was om de vingers bij af te likken. Dankzij een wonderbaarlijke touchdown in de laatste minuut wist Auburn de wedstrijd alsnog te winnen met 43-38, maar daarmee is het verhaal zeker niet af.

De eerste drie kwarten waren zonder twijfel voor Auburn. Aan de hand van quarterback Nick Marshall (229 yards en één touchdown passing, 89 yards en twee touchdowns rushing) en de altijd indrukwekkende runningback Tre Mason (115 yards en één touchdown) liepen de Tigers uit naar 37-17 aan het begin van het vierde kwart. Niets aan de hand, wedstrijd op zak. Dus niet.

Het vierde kwart was een heel ander verhaal. Georgia quarterback Aaron Murray (415 yards passing en in totaal vier touchdowns) wist eindelijk zijn receivers te vinden. Tegelijkertijd stond ook de verdediging van Georgia op. In iets meer dan tien minuten speeltijd had Georgia de achterstand omgebogen in een 37-38 voorsprong, een verrassing leek in de maak.

Wonderbaarlijke touchdown

Met nog veertig seconden op de klok stonden de Tigers op hun eigen helft met een vierde down voor achttien yards. Alleen een wonder kon ze nog redden. En het wonder kwam. Een wanhoopspass van Marshall stuiterde via twee Georgia verdedigers pardoes in de handen van receiver Ricardo Louis die vervolgens onbedreigd de endzone in kon lopen.

LouisTD

Dankzij de winst kan Auburn blijven hopen op het nationale kampioenschap. Volgende week hebben ze een week rust en daarna volgt de traditionele Iron Bowl tegen de huidige nummer één in de rankings, Alabama. Bij winst kan Auburn Alabama uit de top twee stoten en zelf de door iedereen gewenste trip naar het nationale kampioenschap maken.