Anthony blijft nog even in Denver

Door

Carmelo Anthony is het hele seizoen al gespreksonderwerp over een mogelijke trade naar de New Jersey Nets. Nadat hij met de Nuggets een eenvoudige overwinning boekte op de Phoenix Suns (132-98) sprak de forward duidelijke taal. ,,Ik zal in Denver zijn om tegen Miami te spelen,” aldus de Nuggets-forward. Lebron James & co komen donderdag op bezoek en Anthony wil deze confrontatie absoluut niet missen.

‘Melo’ werd voor aanvang van de wedstrijd tegen de Suns andermaal op boe-geroep getrakteerd door zijn eigen aanhang. Anthony vat het niet persoonlijk op. ,,De fans hebben het recht om hun emoties te tonen. Het stoort me niet zolang ik het veld op stap en doorga met de speler te zijn die ik ben.”

De 27-jarige forward had afgelopen zondag in een nederlaag tegen de New Orleans Hornets één van zijn slechtste wedstrijden in een Denver uniform. Anthony scoorde slechts acht punten en werd de hele wedstrijd uitgejouwd door de supporters. Het voelde dan ook goed voor ‘Melo’ om tegen de Suns met het juiste antwoord te komen. Anthony oogde agressiever, nam betere schoten en had een flinke bijdrage in de zege met 28 punten en 10 rebounds.

De geruchten over een trade duren al het hele seizoen sinds Anthony weigerde om een nieuw driejarig contract te teken ter waarde van 65 miljoen dollar. Een overgang naar de Nets lijkt onvermijdelijk. Het laatste nieuws is dat Chauncy Billups en Richard Hamilton van de Detroit Pistons samen met Anthony naar New Jersey verkassen. De Nets sturen dan onder andere rookie Derrick Favors en point guard Devin Harris naar Denver.

Het sterke optreden van Anthony en de Nuggets kun je terugkijken op de samenvatting hier onder.

Foto: blog.newsok.com

Ook leuk om te lezen