Andrus moet bankzitten wegens schrijnende arm

Door

Oakland Athletics v Texas Rangers

Wie mooi wilt zijn, moet pijn lijden. Daar kan Elvis Andrus nu over meepraten. De korte stop van de Texas Rangers moest donderdag het oefenduel tegen de Cleveland Indians aan zich voorbij laten gaan wegens…een ‘gevoelige tatoeage’.

Een jarenlange wens van de 24-jarige Venezolaan ging woensdag in vervulling. Na ruim negen uur was de herinneringstatoeage aan z’n overleden vader klaar. Andrus was een blij man, maar ondervond wel direct de gevolgen van het laten zetten van het plakplaatje. Dat kan behoorlijk gaan schrijnen, en dat gebeurde dan ook bij de honkballer. Het brandende gevoel op z’n linkerarm, zoals de speler het zelf omschreef, was zo erg dat hij besloot handschoen en knuppel donderdag in de tas te houden.

Offseason

Joost mag weten waarom de korte stop zijn tattoo midden in Spring Training heeft laten zetten. Dat bedacht hij zich donderdag ook. “Het was beter geweest als ik dat tijdens het offseason had gedaan.”

Manager Ron Washington reageerde laconiek op de overgevoelige arm van z’n speler. “Elvis heeft hard gewerkt en een extra dagje rust dat kan best.”

Voor onze landgenoot Jurickson Profar was dit eigenlijk goed nieuws, want Washington gebruikte de Nederlander als Andrus’ vervanger. Mike Olt en Lance Berkman maakten hun Spring Training-debuut voor Texas, dat donderdag The Tribe met 10-0 oprolde.

Profar

Andrus wordt vandaag en zaterdag gewoon weer verwacht in de line-up van de Rangers. Daarna voegt hij zich bij de World Baseball Classic-selectie van Venezuela. Zijn absentie , uiterlijk tot woensdag 20 maart, levert Profar nog meer speeltijd op in de voorbereiding op het MLB-seizoen.

Hopelijk voor zijn werkgever en Venezuela is Andrus inmiddels op de hoogte dat hij een paar dagen niet mag fitnessen, zijn tattoo de komende periode ‘vet’ moet houden en twee weken lang niet mag zwemmen of ermee in de zon mag zitten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen