Amerikaanse talenten verslaan Volendam

Door

 

De Amerikaanse talenten van de zogeheten Generation Adidas hebben vandaag een oefenwedstrijd tegen FC Volendam gewonnen. De wedstrijd, die in in Nederland gespeeld werd, eindigde in 3-2. Voor Amerika scoorden Dilly Duka (Columbus Crew), Will Bruin (Houston Dynamo) en Omar Salgado (Vancouver). De Amerikaanse talenten zijn als onderdeel van een sponsortrip op training in Europa.

Eerder deze week speelden de jonge Amerikanen al tegen Jong Ajax. Die wedstrijd ging met 4-2 verloren. Morgen staat er ook nog een oefenduel op de rol, dan treedt het jonge elftal aan tegen Almere City FC. Ook die club is actief op het tweede niveau in Nederland.

Het project dat wordt geleid door Adidas komt niet alleen langs Amsterdam. De sponsor probeert na het seizoen van de Major League Soccer (MLS) jonge Amerikaanse talenten te laten ruiken aan het Europese topvoetbal. Zo was het team sinds eind november ook al op bezoek bij Real Madrid en in Engeland bij Chelsea.

Het talententeam staat deze twee weken onder leiding van Peter Vermes, coach van Sporting Kansas City. Leuk detail in het verhaal is dat Vermes in de jaren tachtig een jaar onder contract stond bij een Nederlands team: FC Volendam, de tegenstander van vanmiddag.

De jonge Amerikaanse talenten in actie op trainingscomplex van Ajax, De Toekomst.

Foto: Ajax.nl

Ook leuk om te lezen