Agressieve Thunder laten Spurs weer eens verliezen

Oklahoma City Thunder is erin geslaagd San Antonio Spurs te verslaan. Daarmee heeft de ploeg van Scott Brooks niet alleen de series nieuw leven ingeblazen, maar weten Tony Parker en consorten weer wat verliezen is. De laatste nederlaag was immers vijftig dagen of twintig wedstrijden terug.

Met de steun van het thuispubliek vloog Oklahoma er vol in. Voor de Thunder was game 3 ook echt een must-win. De crux zat ‘m in de (agressieve) defensie. Die zat potdicht. Als er iemand kan verdedigen, dan is ’t Thabo Sefolosha.

Dat bewees de Zwitser vannacht. Hij pakte 6 rebounds en even zoveel steals en hield Parker (16 punten) in bedwang. Daarnaast legde hij nog eens 19 punten in het mandje, waarmee hij achter Kevin Durant (22) de meest productieve schutter was.

De bezoekers kregen amper kans in deze wedstrijd. In het tweede kwart moesten de Spurs toestaan dat Oklahoma een grote voorsprong nam. Van minuut 12 tot en met 24 scoorde San Antonio 17 punten, terwijl de Thunder er 32 noteerden (54-41). Na rust werd deze voorsprong uitgebouwd. Op een gegeven hadden Durant en zijn buddies 27 punten meer.

Daar knabbelden de kansloze gasten nog 7 punten vanaf. Tim Duncan produceerde een schamele 11 punten en 2 rebounds. Parker was samen met Stephen Jackson topschutter.

Het is nu aan Gregg Popovich om een antwoord te vinden op deze tactiek. Of hij daar in zal slagen, is zaterdag te zien in game 4.