Gaborik leidt Rangers langs Leafs

Door

New York Rangers v Pittsburgh Penguins

Lang zag het er niet naar uit dat de New York Rangers gisteravond winnend van het ijs zouden stappen, maar een knappe comeback in de derde periode bleek ruimschoots voldoende om de Toronto Maple Leafs alsnog te verslaan. Marian Gaborik schitterde met twee doelpunten en twee assists als man of the match in de 5-2 overwinning voor de thuisploeg.

Het duel begon nog wel uitstekend voor de Maple Leafs, die in de eerste periode twee doelpunten scoorden op welgeteld drie schoten op doel. Daarna begon het duel echter langzaam maar zeker te kantelen en vonden de Rangers voor het eerst dit seizoen het spel terug dat vorig jaar zo succesvol was.

Stonden de Blueshirts na tweede periodes nog 2-1 achter, uiteindelijk viel halverwege de derde periode toch de gelijkmaker en bleek de verdediging van de Leafs definitief gebroken. Zoals gezegd was de Slowaakse right winger Marian Gaborik (foto) met zijn vierde en vijfde treffer van het seizoen de ster van de avond, maar ook Marc Staal (1G, 1A) en Michael Del Zotto (2A) mogen terugkijken op een uitstekende wedstrijd.

Flying

Ook de tot nu toe teleurstellende Philadelphia Flyers boekten hun tweede winst van het seizoen. Zij gingen in Florida met de punten aan de haal dankzij een indrukwekkende 7-1 overwinning op de Panthers. De winst kwam onder meer tot stand dankzij een hattrick van Matt Read.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen