Clippers verslaan Wizards, Parker neemt Spurs bij de hand

Door

1recap1

San Antonio Spurs @ Atlanta Hawks 98 – 93

Geen Manu Ginobili en geen Tim Duncan voor de San Antonio Spus in de wedstrijd tegen de Atlanta Hawks en dus kwam alle druk op de schouders van hun derde sterspeler Tony Parker te liggen. Parker leek er niet van onder de indruk en met drieëntwintig punten en twaalf rebounds leidde hij zijn team naar de overwinning. Daarnaast was Matt Bonner groots vanaf de bank met zeventien punten, waarvan vijf driepunters uit vijf pogingen.

De Atlanta Hawks zijn een gemankeerd team op dit moment. Negen verliespartijen in de laatste twaalf wedstrijden en het nieuws dat hun derde beste scorer Lou Williams niet meer in actie komt dit seizoen, maakt dat de playoff-kansen voor Atlanta slinken. Josh Smith leidde de Hawks tegen de Spurs in punten, hij had er eenentwintig. Kyle Korver schoot weer met precisie en noteerde er negentien. Point-guard Devin Harris verstuikte zijn enkel in de slotfase. Weer een blessure voor een belangrijke speler voor Atlanta. In de komende dagen wordt er meer duidelijk over zijn situatie.

Washington Wizards @ Los Angeles Clippers 87 – 94

De Wizards tegen de Clippers was vooral de wedstrijd tussen John Wall en Chris Paul. Chris Paul is een grote naam in de NBA, John Wall is vooral nog een grote belofte. De beide point-guards maakten er een spektakel van. Maar uiteindelijk gaf de ervaring van Chris Paul de doorslag. Paul, die terug kwam van een blessure, had 22 punten en tien assists voor de Clippers. Aan de andere kant was het Wall die 24 punten maakte en zes assists had voor de Wizards. De Clippers schoten maar zesendertig procent vanaf het veld raak, maar kwamen wel tot 22 offensive rebounds.

Memphis Grizzlies @ Chicago Bulls 85 – 82

Niet heel veel punten, maar wel heel veel spektakel in de wedstrijd tussen de Memphis Grizzlies en de Chicago Bulls. Na twee overwinningen in overtime dit keer een verlies voor de Bulls in de extra tijd. In de reguliere speeltijd namen de Grizzlies een voorsprong van maar liefst zeventien punten, maar tegen het einde had Nate Robinson zelfs nog de kans om de wedstrijd in het voordeel van de Bulls te beslissen. Zijn schot miste en in overtime waren het de Grizzlies die de eerste zes punten voor hun rekening namen. Weer knokten de Bulls zich terug en in de laatste seconde waren het Jimmy Butler, Carlos Boozer en Marco Belinelli die allemaal een kans kregen om de Bulls weer op voorsprong te schieten. Ze miste allemaal, waarop de Jerryd Bayless de wedstrijd besliste. Marc Gasol had negentien punten voor de Grizzlies, Zach Randolph pakte zijn zoveelste double double van het seizoen met dertien punten en negentien rebounds.

Golden State Warriors @ New Orleans Hornets 116 – 112

De Golden State Warriors zijn vergeleken met vorig seizoen een wereld van verschil. De winst tegen de New Orleans Hornets maakt dat nog maar eens duidelijk. De overwinning betekende de vierentwintigste zege van het seizoen en dat is op dit moment al meer dan het hele vorige seizoen bij elkaar. Jarrett Jack speelde vorig seizoen bij de Hornets, maar kreeg geen contractverlenging. Als back-up point guard van de Warriors speelt hij misschien wel zijn beste basketball ooit. Tegen zijn oude team noteerde hij vijfentwintig punten en twaalf rebounds.

Stephen Curry had er na zijn blessure gelijk weer twintig en zeven assists en Klay Thompson bewijst een break-out season te hebben door negenentwintig punten te maken. Voor de Hornets had Eric Gordon met drieëntwintig punten een goede avond, net als rookie Anthony Davis. Hij had twintig punten en twaalf rebounds.

Houston Rockets @ Minnesota Timberwolves 79 – 92

De Timberwolves missen Kevin Love, Nikola Pekovic, Alexey Shved, Chase Budinger, Brandon Roy, Malcolm Lee en Dante Cunningham en dus werd Chris Johnson en Mickael Gelabale uit nood een contract voor tien dagen gegeven en speelden ze tegen de Houston Rockets de eerste minuten in de NBA. Die minuten verliepen als een goed jongensboek. De eerste drieëntwintig punten van het vierde kwart werden gemaakt door de center uit de D-League en de guard uit de Spaanse competitie.

De vliegende start in het vierde kwart gaf de doorslag, de Timberwolves wonnen na vijf verliespartijen weer een wedstrijd. De winst kwam mede door de slechtste prestatie van de Rockets in het hele seizoen. James Harden was topscorer met achttien punten, maar hij had daar wel achttien pogingen voor nodig. Andrei Kirilenko was topscorer in de wedstrijd, hij had eenentwintig punten en elf rebounds voor de Wolves.

Cleveland Cavaliers @ Utah Jazz 98 – 109

De Cleveland Cavaliers sloten hun roadtrip in de Western Conference af met een wedstrijd tegen de Utah Jazz. Na een tijdje goed mee te zijn gegaan, zette de Jazz de turbo erop en liepen ze vrij eenvoudig naar de overwinning toe. Randy Foye had twintig punten en Derrick Favors had daarbij nog eens negentien punten vanaf de bank. Rookie Dion Waiters lijkt wat comfortabeler sinds hij geen starter meer is. Hij begint voor de Cavaliers het spel te vinden waarmee hij in College groot is geworden. Hij noteerde drieëntwintig punten. De Cavaliers kunnen terug naar Cleveland wetende dat ze maar een van de vijf uitwedstrijden gewonnen hebben.

Milwaukee Bucks @ Portland Trailblazers 110 – 104

Brandon Jennings was met dertig punten topscorer voor de Milwaukee Bucks, maar de spotlights in deze wedstrijd waren vooral gericht op Ersan Ilyasova. De Russiche forward werd met veel verwachtingen binnengehaald bij de Bucks, maar hij heeft die verwachtingen nooit waar weten te maken. Tot de wedstrijd tegen Portland. Ilyasova scoorde zevenentwintig punten en pakte veertien rebounds. Daarmee gaf hij zijn team het zetje dat ze nodig hadden. Voor Portland waren het Damian Lillard met zesentwintig punten en tien assists, Wesley Matthews met eenentwintig punten en LaMarcus Aldridge met twintig en veertien rebounds die de Trailblazers nog iets in het spoor hielden.

Sacramento Kings @ Charlotte Bobcats 97 – 93

Het is op dit moment geen feest om als Bobcats-fan een thuiswedstrijd te bezoeken. Het verlies tegen de Sacramento Kings was de veertiende verloren wedstrijd op rij in eigen huis. Spannend was het wel. Het was op het eind vooral een clash tussen de twee bankspelers. Ramon Sessions had zestien punten voor de Bobcats, terwijl zesde man Marcus Thornton er achttien had voor de Kings. Daarbij opgeteld de zestien punten van Tyreke Evans, de vijftien van Isaiah Thomas en zeventien punten en tien rebounds van DeMarcus Cousins, maakte dat de Kings op het eind aan het langste eind trokken.

Ook leuk om te lezen