MNF Recap: 49ers winnen eenvoudig van de Cardinals

De San Francisco 49ers hebben met 24-3 overtuigend gewonnen op bezoek bij de Arizona Cardinals en blijven zo eerste in de NFC West.

Cards geen moment in hun spel
De zeer wisselvallige Cards defensie had in de eerste helft grote moeite met de constante wijzigingen en exotische opstellingen bij de 49ers onder leiding van Alex Smith. Ook in de aanval deed het team van quarterback John Skelton niet wat het moest doen, met 38 sacks (vanavond vier) bieden ze tot dusver de slechtste pass protection in de league.

Larry Fitzgerald ging al vroeg in de game van het veld nadat hij verkeerd op z’n nek en schouders terecht was gekomen, maar kon uiteindelijk gewoon verder. De aan z’n ringvinger geblesseerde Smith had een betere avond en vond Michael Crabtree tweemaal in de eerste helft voor evenveel touchdowns: 17-0 in de rust.

Zoutloos
Oud-Patriots wide receiver Randy Moss was in de eerste helft vooral een goede afleidingsmanoeuvre om de Cardinals te tergen, in de tweede helft was ‘ie ook nog eens goed voor een touchdown. Zijn tweede van het seizoen.

Aan het eind van het derde kwart stond Arizona voor het eerste op het scorebord na een fieldgoal. Het stond toen al 24-0 en het werd in het vierde kwart niet spannend meer. Arizona probeerde geen on-side kick om het tij te keren.

Stats
Het is de vierde wedstrijd op rij waarin de 49ers de tegenstander van een TD afhouden. Alex Smith (234 yards) was in 18 van z’n 19 worpen succesvol en kon daarnaast vertrouwen op runningback Frank Gore (55 yards). John Skelton (235 yards) gooide één interception.