Denver Broncos ontsnappen in verlenging bij Browns

Door

Peyton
De Denver Broncos ontsnapten op bezoek bij de Cleveland Browns aan hun eerste nederlaag van het seizoen. De Browns wisten een verlening af te dwingen, waarin de ploeg van Josh McCown meerdere kansen kreeg om de wedstrijd te winnen. De verdediging van de Broncos gaf uiteindelijk opnieuw de doorslag en bezorgde Denver een 26-23 overwinning in de verlenging.

Hoewel de Broncos (6-0) nog steeds ongeslagen zijn is het niet nog niet het seizoen van Peyton Manning. De toekomstig Hall of Famer gooide drie intercepties en stelde hier maar een touchdown tegenover. Dat terwijl de aanval vorige week al helemaal geen touchdown wist te scoren, niet door de lucht, maar ook niet over de grond. De touchdown pass van vandaag was wel een schitterende over 75 yards.

Ook tegen de Browns (2-4) was het de ijzersterke verdediging die met een pick-6 voor de eerste punten wist te zorgen. Hierdoor konden de Browns bij blijven en hield de ploeg uitzicht op een overwinning. Het was Travis Benjamin die af en toe de verdediging van de Broncos de baas was, onder meer bij deze pass van McCown.

Het einde van de wedstrijd tussen de Broncos en Browns was bijzonder. Bij een 23-23 stand met iets meer dan een minuut op de klok gingen de Browns op zoek naar de overwinning. Josh McCown gooide onder zware druk echter deze pass, die door de sterke Broncos verdediging eenvoudig werd onderschept.

De Broncos kregen een laatste kans om hun ongeslagen status te behouden. Peyton Manning leek zijn eerdere intercepties goed te maken met deze pass op Emmanuel Sanders, die de endzone in loopt. De scheidsrechters geven eerst aan dat Sanders aangeraakt is en dat de klok verstreken is op het moment dat de Broncos klaar staan. Dan lijkt Sanders buiten het veld gestapt te zijn, maar in de replay beslissen de scheidsrechters dat de punt van de bal de grond geraakt heeft en het is een incomplete pass.

In de verlenging begon Manning met een interceptie, waardoor de Browns dichtbij hun field goal range waren. Maar opnieuw heerste de defense van de Broncos. Twee sacks bezorgden de Browns alleen maar veldverlies, waardoor een punt volgde en de Broncos konden beginnen aan hun laatste drive en dit keer wist Manning wel de bal in de ploeg te houden, zodat een field goal van Brandon McManus de beslissing kon brengen.

Door de zege en de drie intercepties is Manning de NFL-quarterback met de meeste intercepties dit seizoen, maar nog altijd ongeslagen, ongetwijfeld voor het eerst in de geschiedenis van de league.

First down

* Ook de Cincinnati Bengals zijn nog steeds ongeslagen. Op bezoek bij de Buffalo Bills wonnen de Bengals (6-0) met 34-21. Voor de derde keer in de clubhistorie weet Cincinatti zo de eerste zes wedstrijden van het seizoen te winnen.

De Bills (3-3) wisten in de eerste helft bij te blijven, maar overtredingen deden de ploeg van Rex Ryan opnieuw de das om. De Bengals mochten de hele dag in ideale veldpositie beginnen en door in de eerste drie drives van de tweede helft zeventien punten te scoren hadden de Bengals geen problemen om het duel naar zich toe te trekken.

Play-of-the-game was er voor Marvin Jones. De wide receiver wist op indrukwekkende wijze met een hand de endzone te behalen zonder controle over de bal te verliezen.

* De Detroit Lions hebben hun eerste wedstrijd van het seizoen weten te winnen. De ploeg versloeg de Chicago Bears (2-4) in de verlenging met 37-34. De discussie zal de komende dagen echter niet gaan over de zege van de Lions, maar over de regel wanneer een vangbal een touchdown is en wanneer niet. In de wedstrijd van de Lions (1-5) tegen de Bears werd deze vangbal van Golden Tate als een geldige vangbal en touchdown gezien omdat Tate met de football aan het lopen zou zijn en zo de lijn van de endzone bereikt zou hebben.

Enkele weken geleden werd deze bal van Eifert van de Bengals niet als touchdown gezien, terwijl Eifert hier met volledige controle van de bal de endzone lijkt te halen voor de bal uit zijn handen geschopt wordt.

De score van de Lions werd door de scheidsrechters na de videobeelden van interceptie verandert in touchdown. Tot grote verbazing ook van Mike Pereira.

Het is duidelijk dat de huidige regel niet duidelijk is, want zelfs met tientallen herhalingen lijkt het zelfs voor de scheidsrechters onmogelijk om op een lijn te komen en de regel goed uit te leggen.

Door de touchdown namen de Lions de voorsprong, maar de Bears wisten terug te komen in de wedstrijd en namen in het slot van de wedstrijd echter een voorsprong. Matthew Stafford leidde zijn ploeg richting de endzone en vond daar Calvin Johnson, voor deze touchdown.

Er stond echter nog genoeg tijd op de klok voor Jay Cutler om de Bears een field goal te bezorgen, waardoor een verlenging nodig was om te bepalen wie deze wedstrijd zou winnen. Even leek er een nieuwe tie in de making, maar minder dan drie minuten voor het verstrijken van de verlenging was het Detroit wat in field goal range wist te komen en de wedstrijd op slot gooide.

Third and long

* De Pittsburgh Steelers hebben een belangrijke zege geboekt in de strijd om de play-off plaatsen. Door een 25-13 zege op de Arizona Cardinals gaan de Steelers naar 4-2 en blijven de Bengals in zicht voor de Steelers.

De Steelers verloren in het duel met de Cardinals (4-2) wel Michael Vick. De backup quarterback speelt vanwege de blessure van Ben Roethlisberger, maar moest met een hamstring blessure het veld verlaten. Third string Landry Jones leidde zijn ploeg met twee touchdowns naar de zege. De mooiste was deze op Martavis Bryant die op onverklaarbare wijze zijn voeten in het veld kreeg voor een touchdown.

* De New York Jets hadden het in de eerste helft moeilijk in de thuiswedstrijd tegen de Washington Redskins (2-4). Dit was vooral de verdienste van Bashaud Breeland die drie turnovers wist te veroveren. Twee fumbles en een interceptie op Ryan Fitzpatrick. De tweede helft wisten de Jets (4-1) de fouten te beperken en maakte Kirk Cousins ze juist voor de Redskins. Hij gooide onder meer een pass die onderschept werd door Darrelle Revis, al weer zijn derde van het seizoen.

Mede door deze touchdown van Brandon Marshall wisten de Jets uiteindelijk overtuigend met 34-20 te winnen.

Quarterback Fitzpatrick deelde zelf ook in de vreugde met een touchdown run voor 18 yards.

Extra point

* De Minnesota Vikings (3-2) hadden het niet gemakkelijk tegen de Kansas City Chiefs (1-5), maar de ploeg bleef ongeslagen in eigen huis. De Vikings stonden tegen het einde van het derde kwart met 13-10 voor, maar de Chiefs gaven niet op en verloren uiteindelijk met 16-10.

De Chiefs zullen met een slecht gevoel terug denken aan het duel in Minneapolis, want Charcandrick West leek hier gestopt te worden door de verdediging van de Vikings, maar raakte zijn knie ook echt de grond? Na het contact liep West de endzone in, maar omdat de play al afgefloten was door de scheidsrechters telde de touchdown niet en was het niet mogelijk om via een replay te kijken of deze beslissing ook terecht was.

* Coach Dan Campbell begon zijn loopbaan als eindverantwoordelijke van de Miami Dolphins (2-3) op overtuigende wijze. Op bezoek bij de Tennessee Titans (1-4) wonnen de Dolphins met 38-10 Het was vooral voor quarterback Marcus Mariota een dag om snel te vergeten. Na deze illegale hit van Olivier Vernon raakte hij geblesseerd, maar bleef wel in de wedstrijd.

Mariota zou daarna duidelijk niet zichzelf zijn, want hij leed vier keer balverlies, twee intercepties en twee verloren fumbles. Een ervan is deze, waar hij de bal gewoon uit zijn handen laat vallen.

Een van de intercepties leverde Miami direct een touchdown op.

Niet alleen het spel van de Titans zorgde voor de zege van de Dolphins, want Miami liet ook leuke dingen zien, zoals bijvoorbeeld deze fake waarmee de ploeg de eerste touchdown op het bord wist te zetten.

* Een sterk vierde kwart bezorgde de Houston Texans (2-4) de zege (31-20) op bezoek bij de Jacksonville Jaguars. De Texans begonnen het laatste kwart met een 14-10 achterstand, maar 21 punten op rij bezorgde Houston een riante voorsprong die het niet meer uit handen zou geven, ondanks verwoede pogingen van de Jaguars (1-5). Zo probeerde de ploeg van quarterback Blake Bortles hun runningback Toby Gerhart de endzone in te tillen. Zonder succes, zoals bijna het hele seizoen van de Jaguars tot nu toe.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen