Uitzinnige fans zien James verliezen van Knicks

Door

New York Knicks v Cleveland Cavaliers

LeBron James heeft zijn terugkeer bij de Cavaliers niet kunnen bekronen met een overwinning. Mede dankzij acht turnovers van de King ging de thuisspelende ploeg met 95-90 onderuit tegen de New York Knicks. Hoewel de nederlaag zuur is, zal iedereen die aanwezig was in het stadion spreken van een geweldige avond. De energie die in “the Q” hing deed denken aan een beslissende wedstrijd tijdens de play-offs. Vanaf het moment dat de omroeper de woorden “”From St. Vincent St. Mary … ” had uitgesproken tot de laatste secondes van de klok tikte zwaaide, schreeuwde en klapte het publiek voor hun verloren zoon.

Het was te merken dat de emotie bij het publiek ook zijn sporen naliet op het spel van James. De tweevoudig kampioen wilde zich te graag bewijzen in de openingsfase en leverde enkele malen stom de bal in. Ook zijn normaal zo’n uitstekende schotselectie liet te wensen over, waardoor hij met slechts vier punten (1-9 FG) de rust inging. De overige Cavs speelden een stuk beter en met name Kevin Love begon aanvallend sterk in zijn eerste duel als speler van de Eastern Conference.

In het tweede bedrijf bleven de Cavs en vooral Kyrie Irving (22 punten) terugvechten tegen de beter schietende Knicks. Carmelo Anthony schoot echter enkele belangrijke ballen raak, waardoor Derek Fisher zijn eerste overwinning als coach behaalde. De Knicks lieten met vlagen de bal uitstekend rond gaan.Na afloop had iedereen het echter meer over de sfeer dan het spelverloop.

“Dit was behoorlijk ongelooflijk”, zei Amar’e Stoudemire. “Ik heb nog nooit zoiets gezien. De hele stad stond in vuur en vlam. Het was geweldig om zo’n moment te verpesten en tevens belangrijk voor ons.” Een teleurgestelde James zei blij te zijn dat de avond speciaal was, maar tevens opgelucht dat hij erop zit. De man van de avond eindigde de avond met zeventien punten (5-15 FG) en zal nog eens achter de oren krabben waar het fout ging. “We moeten er van leren.”

Tip-Off: Westbrook breekt hand in tweede nederlaag
De Oklahoma City Thunder hebben een behoorlijk probleem, nadat Russell Westbrook gisteren het duel met de Los Angeles Clippers moest staken met een gebroken hand. De ploeg van Scott Brooks heeft nauwelijks offensieve wapens over, nu Westbrook zich voegt bij de geblesseerde Kevin Durant en Reggie Jackson. Perry Jones III kreeg gisteren de vrijheid om aanvallend van zich te laten horen en deed dat goed met 32 punten.

Het was echter niet genoeg om de Clippers van de 93-90 zege te houden. Blake Griffin (23 punten) en Chris Paul (22 punten) waren zoals wel vaker de belangrijkste spelers voor de ploeg van Doc Rivers. Laatstgenoemde noemde de overwinning lelijk, maar liet op een positieve noot weten dat hij 81 duels heeft om te verbeteren. De Clippers schoten slechts 39 procent van hun schoten raak en waren laks in rebounden. Nieuwe eigenaar Steve Ballmer was er niet minder blij mee.

WhirlwindAcidicBullfrog

Three Point Play

  • De Washington Wizards hebben een dag na de nederlaag bij de Miami Heat de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Een ontketende John Wall (30 punten, 12 assists) was te sterk voor de Orlando Magic. De Wizards namen afstand in het derde kwart, waarin de score 28-15 was. De einduitslag was 105-98.
  • De Minnesota Timberwolves hebben in eigen huis de Detroit Pistons verslagen: 97-91. Eerste draftpick Andrew Wiggins kwam 24 minuten in actie en wist daarin acht punten te noteren. Josh Smith reageerde op de kritiek van Kenneth Faried dat hij verantwoordelijk was voor de nederlaag van de Pistons een dag eerder door te zeggen dat Faried een clown met zijn dreadlocks. Klasse!

 

 

 

  • Dirk Nowitzki en co. hadden geen kind aan de Utah Jazz. Mede dankzij 21 punten van de Duitser werd het lelijke eendje van de Western Confernce met 120-102 verslagen. Het thuispubliek gaf staande ovaties en Tyson Chandler en J.J. Barea, twee veteranen die onderdeel uitmaakte van de kampioenenploeg van 2011 en deze zomer terugkeerden op het oude nest. Met deze alley-oop kregen de Mavs het publiek ook op de banken.LittleIllustriousChupacabra

 

Statlline of the Night

John Wall: 30 punten (10-21 FG, 8-9 FT), 12 assists, 5 rebounds, 2 steals, 2 driepunters

 

The Paint

LeBron heeft een nieuw spandoek in de stad hangen. En hij is groot.

CYK4o4F unnamed

Foto: Getty Images

 

 

3 Reacties
  1. Bahadir 10 jaar ago

    Het maakt niet uit of je LeBron mag of niet. De introductie van ‘m alleen al doet wat met je.

    En dan die reclame van Nike erbij.. kippenvel gewoon.

  2. Jasper 10 jaar ago

    eens! Maar wat een deceptie zeg!

    • Bahadir 10 jaar ago

      Tuurlijk is dit een teleurstelling voor de Cavs-fans, maar dit verlies is niks schokkends. Er gaat nu eenmaal wat tijd in zitten om dit hele Cavs-team tot een geheel te vormen.

      Desalniettemin is dit natuurlijk goed nieuws voor mij als Bulls-fan. Ik heb dan ook zin in de wedstrijd van vannacht tussen de Bulls en de Cavs. Hopen dat Jimmy fit genoeg is om te spelen en natuurlijk dat hij vandaag tot een akkoord kan komen met de Bulls wat betreft zijn contractverlenging.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen