Price verliest ondanks one-hitter bij terugkeer in St. Petersburg

Door

Detroit Tigers v Tampa Bay Rays

David Price verruilde drie weken geleden de Tampa Bay Rays voor de Detroit Tigers. Gisteren keerde hij voor het eerst terug in Tropicana Field. Price gooide een one-hitter, maar verloor met 1-0. De Tigers kregen het niet voor elkaar om een run te scoren tegen Alex Cobb. De 26-jarige pitcher kreeg in zeven innings maar twee hits tegen. Het was voor het eerst sinds 1952 dat een pitcher een complete game one-hitter verloor dankzij een triple.

Price gooide acht innings en noteerde negen keer vier slag. De Rays scoorden de enige run in de eerste inning. Nadat Ben Zobrist, dankzij een error, op de honken was gekomen, sloeg Brandon Guyer een triple en besliste daarmee dus de wedstrijd.

Leading off
De Washington Nationals wonnen gisteren voor de tiende keer op rij. De Arizona Diamondbacks werden met 1-0 verslagen dankzij een error in de negende inning van derde honkman Jordan Pacheco. Het was de vijfde walk-off win in de laatste zes wedstrijden. Beide starting pitchers gooiden een goede wedstrijd. Gio Gonzalez gooide zeven innings met zes strikeouts en drie keer vier wijd. Wade Miley gooide 6 2/3 inning waarin hij vier strikeouts noteerde. De pitcher gaf daarnaast acht hits op en gooide zes keer vier wijd.

Three strikes
* Brandon McCarthy gooide gisteren een shutout voor de New York Yankees. De pitcher noteerde in negen innings acht strikeouts en kreeg daarnaast maar vier hits tegen. Chase Headley was met een two-run double belangrijk voor de Yankees. Pitcher Dallas Keuchel verloor zijn negende wedstrijd van het seizoen. In acht innings kreeg hij drie runs tegen. New York won de wedstrijd met 3-0.

* De San Francisco Giants versloegen de Chicago Cubs 5-3. Madison Bumgarner gooide een goede wedstrijd voor de Giants. De pitcher kreeg in zeven innings drie runs tegen en noteerde daarnaast twaalf strikeouts. Catcher Buster Posey ging 4-uit-4 met een homerun.

* Clayton Kershaw gooide tegen de San Diego Padres (2-1) opnieuw een sterke wedstrijd. De pitcher kreeg in acht innings maar één run tegen en won dankzij een home run van Justin Turner het pitchersduel met Tyson Ross. Ross gooide net als Kershaw acht innings. Kershaw noteerde tien strikeouts tegenover acht van Ross.

Seventh inning stretch
Nederlander Andrelton Simmons zette de Atlanta Braves gisteren met een homerun op een 1-0 voorsprong. De Braves wonnen uiteindelijk met 8-0 van de Cincinnati Reds.

Yoenis Cespedes gooide opnieuw iemand uit op het thuishonk. De Boston Red Sox verloren wel met 2-0 van de Los Angeles Angels.

Going Dutch
* Jonathan Schoop kwam niet in actie met de Baltimore Orioles;
* Xander Bogaerts ging 0-uit-3 met een strikeout;
* Andrelton Simmons ging 1-uit-5 met twee RBI tegen de Cincinnati Reds;
* Didi Gregorius speelde niet mee tegen de Nationals;
* Kenley Jansen noteerde zijn 36ste save van het seizoen tegen de Padres.

Overige wedstrijden
San Francisco Giants @ Chicago Cubs 1-2 (Wedstrijd werd op dinsdag gestopt vanwege de regen)
Cleveland Indians @ Minnesota Twins 1-4

Standings
Stand 22 Augustus

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen