Zack Greinke, Arizona Diamondbacks

2015 MLB Free Agents: Greinke, Heyward en Price

Door

NLCS - Los Angeles Dodgers v St Louis Cardinals - Game One

De 2015 MLB Free Agents class is diep met ‘grote namen’ aan de top. Zack Greinke, Jason Heyward en David Price houden hun portemonnee open en/of hopen op een team met de beste kans op een World Series-ring.

Zack Greinke (1.66 ERA, 2.76 FIP, 43 R, 8.08 K/9 en 5.9 WAR)
Geen paniek Dodger fans, want zoals verwacht laat Zack Greinke de laatste drie jaar van zijn contract (en 71 miljoen dollar) op tafel liggen om de transfermarkt uit te testen. De 32-jarige NL Cy Young Award kandidaat steekt niet onder stoelen of banken dat geld de belangrijkste factor is en hij hoopt, net als Max Scherzer en de Washington Nationals vorig jaar, zijn krabbel te zetten onder een contract met een hoop nullen.

Geld is geen probleem in Los Angeles en de verwachting is dat Greinke bij de Dodgers een meerjarig contract tekent, maar wat als er een mystery team op de markt verschijnt die 200 miljoen dollar meeneemt? “Als de ploeg met het slechtste record 200 miljoen dollar biedt en de ploeg met het beste record 10 dollar, dan kies ik voor de 200 miljoen dollar, wat voor team het ook is”, zei Greinke tegenover ESPN.

Jason Heyward (.293/.359/.439, 13 HR, 60 RBI, 121 wRC+ en 6.0 WAR)
De pas 26-jarige Jason Heyward, de man die in zijn MLB-debuut de eerste pitch over de hekken sloeg, produceerde in 2015 één van zijn beste seizoenen uit zijn loopbaan. Na de All-Star break had hij een .318/.397/.469 slashline en was hij zowel aanvallend als verdedigend een stabiele factor voor de St. Louis Cardinals.

Hij slaat meer groundballs en minder homeruns vergeleken met 2010 en 2012, respectievelijk 18 en 27, maar de beste jaren moeten voor Heyward nog komen. En dat met een 27.8 fWAR al in de boeken. De Cardinals doen er slim aan om hem voor een langere tijd te binden, volgens CBS Sports de beste free agent op de markt.

David Price (2.45 ERA, 2.78 FIP, 9.19 K/9 en 6.4 WAR)
Sinds 2014 is het bedrijf David Price te huur voor teams die ver willen komen in de play-offs. Het leverde echter geen kampioenschap op voor de Detroit Tigers en de Toronto Blue Jays, al schopte de Canadese ploeg het met Price in de gelederen wel tot de ALCS waarin de Kansas City Royals met 4-2 te sterk waren.

Price domineerde in zijn debuut voor de Blue Jays, maar hij kreeg een emmer kritiek over zich heen voor zijn prestaties in de play-offs. Zijn 2-7 record en 5.12 ERA in de postseason spreekt niet in zijn voordeel, maar Price is na Greinke de beste startende werper op de transfermarkt. Keep getting them checks.

Toegegeven, Price werd misbruikt door de Blue Jays in de play-offs. Zo had hij niets te zoeken in Game 4 van de ALDS tegen de Texas Rangers met een 8-1 voorsprong en was hij te vaak aan het warm gooien in de bullpen. En in de ALCS hadden de Royals de code gekraakt en wisten zij precies wanneer Price een changeup gooide.

Volgens bronnen zijn de Chicago Cubs de favoriet, maar sluit de Los Angeles Dodgers, San Francisco Giants, St. Louis Cardinals en de Boston Red Sox niet uit.

Foto: Getty Images/archief

Ook leuk om te lezen