Cavaliers willen Wiggins ruilen voor Kevin Love

Door

Cleveland Cavaliers Introduce First Round Draft Pick Andrew Wiggins

De Cleveland Cavaliers zullen Andrew Wiggins in een ruil betrekken, wat ervoor moet zorgen dat Kevin Love naar Cleveland komt. Hiermee komen de Cavs terug op hun eerdere standpunt om Wiggins niet van de hand te doen. Mogelijk vertrekt de 19-jarige Canadees alsnog bij de Cavaliers, dit tot grote onvrede van de fans.

We gaan Wiggins niet verhandelen:

In een eerder stadium beloofde GM David Griffin nog dat men Wiggins niet zal verhandelen aan de Timberwolves. In een poging om met andere spelers een deal te bewerk stellen liep op niets uit, waardoor de Cavaliers nu toch hun standpunt gaan veranderen. Voor de Cavaliers is de komst van Love een hoge prioriteit, maar moet dit ten koste gaan van het vertrek van Wiggins? Bij veel fans en liefhebbers geldt momenteel deze vraag. De meesten zijn van mening dat het verhandelen van Wiggins een slechte zet zou zijn, zowel voor Wiggins, als voor de Cavaliers.  

Timberwolves  willen Wiggins:
Eerdere pogingen van de Cavaliers om Love los te weken bij de Cavaliers, liepen op niets uit. De eerdere aanbiedingen werden van tafel geveegd, en bij Minnesota wil men de hoofdprijs zien. Die hoofdprijs is Andrew Wiggins. Mochten de Timberwolves afscheid nemen van Kevin Love, dan wil men daar tegenover de komst van Wiggins zien. Met minder zullen de Timberwolves geen genoegen nemen.

Golden State ook in de race om Love:
Naast de Cleveland Cavaliers zouden ook de Golden State Warriors in de race zijn om Love. De Warriors zouden een ruildeal hebben voorgesteld: Kevin Love naar Golden State, en Harrison Barnes & David Lee naar Minnesota. Het eerste aanbod van de Warriors werd van tafel geveegd door de Timberwolves. Zij willen ook nog Klay Thompson overnemen van de Warriors. Het vertrek van Barnes, Lee en Thompson zou voor de Warriors te gortig zijn.

Vertrek Wiggins lijkt aanstaande:
Hierdoor lopen de onderhandelingen tussen Golden State en Minnesota vast, en lijken de Wolves zich te richten op de komst van Andrew Wiggins. De Cavaliers hopen dat Andrew Wiggins te behouden valt, maar zouden maar al te graag Kevin love verwelkomen. Aangezien LeBron James een groot voorstander is van de komst van Love, lijkt het erop dat de Cavaliers wel eens hun nummer één draft keuze van de hand gaan doen.

http://youtu.be/lh6ZVTmC-do

Foto: Getty Images

5 Reacties
  1. Bahadir 10 jaar ago

    Misschien wel beter zo. Wiggins heeft, vanzelfsprekend, speeltijd nodig om zich verder te kunnen ontwikkelen. En met LeBron, die zal starten op de SF-positie, gaat hij weinig speeltijd krijgen ben ik bang.

    Als deze trade bewerkstelligt wordt gaan de Cavs wel een sterke ‘Big 3’ krijgen met Kyrie, LeBron en Love (misschien wel beter dan die ze in Miami hadden). Voeg daar de scherpschutters-kwaliteiten van Mike Miller aan toe en we spreken over een ware contender.

  2. Daan van Kooten 10 jaar ago

    Ik hoop dat het tandem LeBron/Wiggins in ieder geval tot kerst de kans krijgt. Zou ook voor de T’Wolves een goede keuze zijn om te kijken waar het team tegen die tijd op de ranglijst staat. Als de play-offs worden behaald bestaat er een kans dat Love besluit te blijven. (verwacht zelf niet dat ze play-offs halen, want 1. Spurs, 2. Thunder, 3 Clippers, 4 Rockets, 5 Warriors, 6 Mavericks, 7 Portland, 8 Grizzlies, 9 Suns, 10, Pelicans, 11 Nuggets)

    Daarbij is het grote contract van Love in vergelijking met het rookie-contract van Wiggins een last voor de Cavs. Door Wiggins te behouden heeft de ploeg voldoende capspace om andere goede spelers binnen te halen volgende zomer.

  3. Marco Post 10 jaar ago

    Eens met Daan. Kijk het aan de eerste maanden, de kans is groot dat je mid-season alsnog een Wiggins/Love trade kunt maken.

  4. Vincent van Genechten 10 jaar ago

    Wachten? Je weet toch wat je krijgt met Love. Gewoon doen.

  5. Hendrik Brands 10 jaar ago

    Zou zonden zijn als men Wiggins nu al van de hand doet. Kevin Love is een goede speler, maar in principe zou Wiggins als SG een prima optie zijn. Daarbij zou ik Bennet een 2e kans geven dit seizoen, en zou ik een ervaren center aan de selectie toevoegen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen