Punten George en fratsen Stephenson geven Pacers een kans

BannerPlayoffs

Na drie nederlagen op rij hebben de Indiana Pacers eindelijk weer eens een wedstrijd gewonnen van de Miami Heat. In eigen huis weerhielden de Pacers de Heat nipt van een vroege reis naar de NBA Finals (90-93) en trokken de stand in de best of seven series naar 3-2. Paul George had met 37 punten een enorm aandeel had in de zege van de Pacers. George scoorde het merendeel van zijn punten in het vierde kwart waarin de Pacers, ondanks een zwak presteren vanaf de vrijeworplijn, de Heat afhielden.

Ook David West had met zeventien punten een flinke vinger in de overwinningspap van de Pacers. Voor de Heat speelde LeBron James slechts 24 minuten omdat hij vroeg vijf persoonlijke fouten achter zijn naam kreeg. James was dan ook slechts goed voor zeven punten en een blok. Chris Bosh werd topscorer voor de Heat met twintig punten, de forward miste in de laatste seconden wel een drietje om zijn team naar de NBA Finals te sturen.

Lance
De topscore van George en overwinning van Indiana werd bijna overschaduwd door de rariteiten van Lance Stephenson, die maar tien punten scoorde. Stephenson was een groot gedeelte van de wedstrijd belast met het verdedigen van LeBron James en probeerde van alles om in zijn hoofd te komen. Hieronder een kort overzicht van de fratsen van Lance.

Het begon al voor de wedstrijd. Waar Lance met een drietje testte of het goed zat met zijn geluk.

Jep.

Toen dat in de eerste helft niet echt werkte, trok Lance zijn geluksschoenen aan.

Gestrikt.

Daarna probeerde Lance stiekem mee te luisteren om zijn tactiek te bepalen.

Genoteerd.

Vervolgens probeerde Lance LeBron fouten aan te smeren. Nummmer vijf?

Gelukt.

Nummer zes ook nog voor Lance?

Mislukt.

Adem
Het beste Lance-moment moest echter nog komen. Aan het begin van het vierde kwart, met James net weer in de wedstrijd, probeert Stephenson daadwerkelijk de NBA-equivalent van een kus des doods te geven. Hij blaast LeBron James tijdens een vrije worp in zijn oor. De camera pakt het moment perfect op.