Manning en Broncos bezorgen Kansas City eerste verlies

Door

Kansas City Chiefs v Denver Broncos

De Miami Dolphins van 1972, die als laatste ongeslagen team de Super Bowl wonnen, kunnen weer opgelucht ademhalen. Peyton Manning en de Denver Broncos (9-1) wonnen vannacht in een kraker met 27-17 van de Kansas City Chiefs (9-1) die daardoor als laatste team hun ongeslagen status hebben verloren.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er veel gesproken over de enkels van Peyton Manning die tijdens de wedstrijd flink ingetaped waren. Maar de Chiefs defensie, die de NFL leidt met 36 sacks, kwam tot geen enkele sack en wist Manning niet ééns een keer aan te raken. Dit had ook te maken met het feit dat Kansas City voorzichtig speelde, Reid stuurde in 85% van de gevallen vier pass rushers of minder op Manning af in de hoop om zo de passing attack van Denver te ontregelen.

Hoewel Manning uiteindelijk geen sensationele prestatie leverde, met slechts één touchdown pass en 323 passing yards, konden de Chiefs het toch niet bijhouden. Waar ze voorafgaand aan de wedstrijd geen enkele keer meer dan zeventien punten hadden opgegeven, gaven ze er nu 24 op, en dat bleek te veel te zijn voor de Chiefs offense waar Alex Smith goed was voor twee touchdowns en 230 passing yards.

Toch hadden de Chiefs hun kansen in deze wedstrijd, zo was er in het eerste kwart een misverstand tussen Peyton Manning en Montee Ball die tot een fumble leidde. Omdat Manning echter met zijn schouder Johnson weet tegen te houden, en Sherman op het daaropvolgende play de bal niet weet vast te houden kregen de Broncos de bal weer snel terug. Hieronder zie je beide fumbles:

fumble-1

fumble-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En dan was er ook nog dit moment, waar de Broncos defensie even haar spierballen toont en tot driemaal toe de Chiefs uit de endzone houdt:

stuffed

 

 

 

 

 

 

Dankzij de winst staan de Denver Broncos (9-1) nu bovenaan in de AFC West, maar volgende week wacht er alweer een grote test: dan reizen de Broncos af naar New England voor een wedstrijd tegen de Patriots (7-2) waarin Peyton Manning en Tom Brady voor de zoveelste keer met elkaar de degens zullen kruisen. Ook deze wedstrijd zal primetime uitgezonden worden op NBC.

De Kansas City Chiefs (9-1) moeten nog één week wachten voordat ze wraak mogen nemen op Manning en de Broncos. Eerst moet er afgerekend worden met de San Diego Chargers (4-6) die volgende week op bezoek komen in Arrowhead Stadium.

Foto’s: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen