Pacers starten seizoen beter dan ooit

Indiana Pacers v Brooklyn Nets

De Pacers zijn nog altijd ongeslagen dit seizoen. Ook het sterke Brooklyn kon in het eigen Barclays Center niet winnen van de ploeg uit Indiana (96-91). De Pacers hebben nu hun eerste zeven wedstrijden gewonnen en dat is voor het eerst in de geschiedenis van de franchise.

De Pacers begonnen sterk en stonden al gauw met 17-8 voor. Ondanks dat Nets coach Jason Kidd zijn ploeg had gewaarschuwd voor het doorgaans sterke derde kwart dat de Pacers op de mat leggen werd ook Brooklyn in het derde kwart overklast met in het begin meteen een 15-5 run. Paul George had 24 punten en 6 rebounds. Joe Johnson en Deron Williams scoorden beide 17 punten voor de Nets.

Tip-Off
Forward Jeff Green besliste met een buzzer-beater vanaf de driepuntslijn de confrontatie tussen de Miami Heat en de Boston Celtics in het voordeel van de ploeg uit Boston. Met 3.6 seconden te gaan stond Boston nog met 110-106 achter. Maar na een gescoorde layup van Boston en een overtreding op Wade kon Wade vanaf de vrijeworplijn de wedstrijd in het voordeel van Miami beslissen. Wade miste beide vrije worpen waarna Boston dus spectaculair langszij kwam. De Celtics hebben nu drie wedstrijden op rij gewonnen. Miami komt met de nederlaag op vier overwinningen en drie nederlagen.

Three-Point Play

-Kyrie Irving hielp zijn Cavaliers met een driving layup in de laatste seconde van double overtime naar de overwinning tegen de 76ers. De Cavs blijven zodoende ongeslagen in eigen huis. Irving had 39 punten en tekende voor een persoonlijk assistrecord van twaalf assists.

– De Clippers maakte een achterstand van elf punten in het derde kwart snel goed en stoomden vanaf daar door naar de overwinning tegen de Houston Rockets. Daarmee wonnen de Clippers hun derde uitwedstrijd op rij. Chris Paul had zijn zevende double-double op rij met veertien punten en dertien assists.

-Voor het eerst dit seizoen leken de Memphis Grizzlies weer op het team dat vorig jaar de finale van de Western Conference bereikte. Sterk verdedigen en goed spelen in de paint leidde de Grizz langs de Golden State Warriors. Zach Randolph had 23 punten en 11 rebounds. Stephen Curry keerde terug van een enkelblessure en scoorde voor de Warriors 22 punten en voegde daar 5 assists aan toe.

Stat of the Night
Met een overwinning op het sterke Brooklyn, dat bovendien thuis speelde, komen de Indiana Pacers op zeven overwinningen en nul nederlagen dit seizoen. Dat is de beste seizoensstart die de Pacers ooit gehad hebben. Ook Kyrie Irving had een mooie statline.