Vierduizendste hit voor Ichiro

Door

Toronto Blue Jays v New York YankeesDe New York Yankees wonnen gisteren hun vierde wedstrijd op rij en houden daarmee hun kansen op deelname aan de play-offs in leven. Het duel tegen de Toronto Blue Jays zal echter de vooral de boeken in gaan als de wedstrijd waarin Ichiro Suzuki zijn vierduizendste hit van het seizoen sloeg. De 39-jarige Japanner komt hiermee in het illustere rijtje van Pete Rose (4.256) en Ty Cobb (4.191) met het verschil dat dit tweetal al hun hits in de MLB sloeg. Ichiro verdeelde zijn hits over de hoogste niveaus in Japan (1.278) en de VS (2,722). Met deze laatste rake klap passeerde hij overigens ook Yankees-legende Lou Gehrig (2.721) op de lijst met meeste MLB-hits.

Leading off

De Atlanta Braves moeten het voorlopig stellen zonder Jason Heyward. De geplaagde outfielder, die eerder dit seizoen al enige tijd was uitgeschakeld vanwege een blindedarmoperatie, kreeg gisteren een pitch tegen zijn kaak en moest noodgedwongen het veld verlaten. Röntgenfoto’s toonden aan dat Heyward zijn rechterkaak op twee plaatsen heeft gebroken en dat hij minimaal vier tot zes weken is uitgeschakeld. Er is echter zelfs de mogelijkheid dat hij zijn laatste wedstrijd van het seizoen al heeft gespeeld en dat zou een fikse klap zijn voor de kampioensaspiraties van de Braves. Na een bijzonder zwak begin van het seizoen had Heyward de laatste afgelopen 2,5 maand zijn draai aan de plaat eindelijk weer gevonden en ook in het veld was hij van grote waarde.

Three Strikes

  • Zack Greinke en de Los Angeles Dodgers denderen vrolijk verder. In Miami was de pitcher weer ijzersterk en hoefde in acht innings slechts één punt toe te staan. Verder gooide hij zeven keer drie slag en stond geen enkele vrije loop toe. Mede dankzij een sterk optreden van Hanley Ramirez in het slagperk was dit meer dan voldoende voor zijn twaalfde overwinning van het seizoen.
  • De Boston Red Sox staan weer alleen bovenaan in de AL East. Gisteren moest de koppositie na lange tijd weer worden gedeeld met de Tampa Bay Rays maar deze ploeg moest hun de nederlaag tegen de Baltimore Orioles weer pas op de plaats maken. De Red Sox zelf maakten korte metten met de San Francisco Giants, die in eigen huis met 1-12 op de broek kregen. Boston reist nu door naar Los Angeles waar dit weekend de clash met de Dodgers op het programma staat.
  • De Los Angeles Angels zitten in de hoek waar de klappen vallen wat betreft blessures. Eerder werd al bekend dat Albert Pujols dit seizoen niet meer terugkeert, maar ook Mike Trout kampt met fysieke klachten. De outfielder verliet zondag het veld met een hamstringblessure en speelde sindsdien geen wedstrijd meer. Het is nog niet duidelijk wanneer hij weer in actie zal komen. Daarnaast zijn er nog twee spelers die last hebben van kwetsuren. Peter Bourjos speelt inmiddels al wel weer maar lijkt nog niet helemaal hersteld van zijn polsblessure en Howie Kendrick had gisteren van de DL mogen komen, maar is nog niet 100% fit na zijn knieblessure.

Seventh-inning stretch

David Huff verdiende gisteren zijn eerste overwinning voor de Yankees, mede dankzij deze geweldige play

Hanley Ramirez dacht slim te zijn door een bal expres te laten vallen en zo voor een double play te gaan. Dit is echter tegen de regels en de scheidsrechter trapte er ook niet in

Nr. 46

Mooie goocheltruc in Kansas City. Zoek de bal

Wanneer je pitches van meer 90 mph om je oren krijgt, ben je weleens verrast als er een bal ‘iets’ langzamer op je afkomt

Going Dutch

  • Jurickson Profar en Didi Gregorius gingen allebei nul uit drie met een vrije loop
  • Andrelton Simmons was op dreef en sloeg drie uit vier met een run en een vrije loop.
  • Kenley Jansen gooide de wedstrijd tegen de Marlins in het slot en tekende daarmee voor zijn 21e save.
  • Roger Bernadina kwam gisteren meteen in actie na zijn overstap naar de Philadelphia Phillies. Hij kwam in de zevende inning als pinchhitter in het veld voor Cliff Lee maar ging nul uit een.
  • Xander Bogaerts kwam in de zevende inning in het veld voor Dustin Pedroia maar kon in zijn enige slagbeurt geen potten breken en wacht nog steeds op zijn eerst hit op het hoogste niveau.

Extra innings

De wedstrijd van gisteren tegen de Texas Rangers was een belangrijke voor Astros-speler Max Stassi. De rookie die een dag eerder voor zijn eerste hit in de Majors sloeg, tekende gisteren voor zijn eerste RBI. De manier waarop was alleen erg pijnlijk en Stassi moest vervolgens ook geblesseerd het veld verlaten.

Scoresheet

Toronto Blue Jays (57-70) @ New York Yankees (67-59) 2-4
Tampa Bay Rays (72-53) @ Baltimore Orioles (67-58) 2-4
Colorado Rockies (59-69) @ Philadelphia Phillies (56-70) 3-4
Minnesota Twins (55-70) @ Detroit Tigers (74-52) 1-7
Arizona Diamondbacks (65-60) @ Cincinnati Reds (71-55) 7-10
Atlanta Braves (77-49) @ New York Mets (58-67) 4-1 / na tien innings
Los Angeles Dodgers (74-52) @ Miami Marlins (48-77) 4-1
Houston Astros (41-85) @ Texas Rangers (74-53) 4-5
Washington Nationals (62-64) @ Chicago Cubs (54-72) 11-6
Chicago White Sox (51-74) @ Kansas City Royals (64-61) 5-2
St. Louis Cardinals (73-53) @ Milwaukee Brewers (55-72) 8-6
Cleveland Indians (69-58) @ Los Angeles Angels (55-71) 3-1
Seattle Mariners (59-67) @ Oakland Athletics (71-55) 5-3
Pittsburgh Pirates (74-52) @ San Diego Padres (57-70) 1-2
Boston Red Sox (75-54) @ San Francisco Giants (56-70) 12-1

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen