Ook Jeremy Maclins seizoen voorbij

Door

New England Patriots v Philadelphia EaglesNaast Baltimore krijgt nu ook Philadelphia serieus blessureleed te verwerken. Wide receiver Jeremy Maclin zal in 2013 namelijk niet meer spelen voor de Eagles. Hij scheurde zaterdag zijn voorste kruisband en is uit voor het hele seizoen.

Net zoals het wegvallen van Pitta voor Baltimore grote gevolgen heeft, zo is de blessure van Jeremy Maclin een aderlating voor de Eagles’ offense. Maclin haalde vorig seizoen 857 yards en 7 touchdowns. Statistieken die hij in zijn vier jaar lange carrière consistent weet op te tekenen.

Maclins uitvallen is de eerste echte klap voor coach Kelly. Maar wanhopen doet hij zeker niet. Op de WR-positie krijgen zowel Jason Avant als Riley Cooper nu de kans een stapje hoger te zetten. Ook Arrelious Benn en Damaris Johnson krijgen meer speeltijd. Meer dan genoeg potentieel dus om naast DeSean Jackson uit te spelen.

Daarnaast kunnen de Eagles ook meer op hun tight ends en running backs inzetten. Brent Celek, Clay Harbor en rookie Zach Ertz zijn stuk voor stuk degelijke pass-catchers. En op de RB zie ik dit jaar LeSean McCoy weer schitteren. De Philadelphia fans hebben geen enkele reden tot paniek.

Ook leuk om te lezen