Mogelijk seizoensbedreigende blessure Dennis Pitta

Door

New England Patriots v Baltimore RavensVolgens ESPN NFL Insider Adam Schefter heeft Baltimore Ravens tight end Dennis Pitta zaterdagnacht met spoed een operatie ondergaan aan een ontwrichte heup. De blessure zou zijn ontstaan toen Pitta op de training in botsing kwam met safety James Ihedigbo na een diepe bal van quarterback Joe Flacco. Pitta zou minuten lang met veel pijn in de end zone zijn blijven liggen waarna hij met een brancard van het veld is gedragen. Na de training dacht hoofdcoach John Harbaugh al aan iets ergs. “Het is een serieuze blessure en hij zal niet spelen in de wedstrijd tegen Denver.” De coach had gelijk.

Update: Coach Harbaugh maakte zondagavond bekend dat Pitta inderdaad uitgeschakeld zal zijn voor het aanstaande seizoen. Pitta zelf liet via Twitter weten dat de fans geloof moesten houden in hun Ravens.

Tijdens de play-offs van het succesvolle vorige seizoen ving Pitta nog veertien ballen voor 163 yards en drie scores. Daarmee is Pitta één van de belangrijkste spelers in de aanval van de Super Bowl kampioen die al het personeel nodig zal hebben om hun titel te verdedigen. Het mogelijke verlies van Pitta voor het gehele seizoen zou een gigantische aderlating zijn. De Ravens zijn dan ook al op zoek naar vervanging en ook hier heeft ESPN de scoop dat het zou gaan om voormalig Vikings en Giants tight end Visanthe Shiancoe. Vorig jaar speelde Shiancoe voor de Patriots waar hij in vier wedstrijden geen enkele bal ving. Sinds 2003 noteerde de tight end 27 touchdowns met als hoogtepunt het seizoen 2009 toen hij in Minnesota elf zespunters wist te maken. Een flinke kink in de kabel dus tijdens de voorbereiding van Baltimore op het aanstaande seizoen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen