Blues verslaan Stars voor belangrijke punten

Door

Dallas Stars v St. Louis Blues

De St. Louis Blues hebben twee belangrijke punten gehaald in de strijd om plaats 4 in de Western Conference. In eigen huis waren zij met 1-2 te sterk voor de Dallas Stars.

Ryan Reaves was namens de thuisploeg de gevierde man. De 26-jarige aanvaller tekende voor het winnende doelpunt. Het was pas het zevende doelpunt van Reaves in de NHL, maar al de derde keer dat zijn doelpunt achteraf de winnende bleek te zijn.

Het was alweer de negende overwinning deze maand van de Blues, die verder slechts twee verliespartijen na verlenging moesten toestaan. In die elf wedstrijden kreeg de ploeg van Ken Hitchcock slechts 14 doelpunten tegen.

Met de winstpartij blijven de Blues aanhaken in de strijd om plek 4 en daarmee, thuisvoordeel in de eerste ronde van de play-offs. De Los Angeles Kings en San Jose Sharks staan vierde en vijfde met 55 punten, achtervolgd door de Blues met 1 punt achterstand. Alle ploegen hebben nog vier wedstrijden te spelen, met als absolute kraker Kings – Sharks op de laatste speeldag in de Western Conference op 27 april.

De Dallas Stars verloren kostbare punten. In de strijd om de achtste plaats hadden zij qua verliespunten een voorsprong ten opzichte van de Blue Jackets, maar deze zijn zij nu kwijt. De Detroit Red Wings bezitten die voorsprong nog wel: Zij hebben twee wedstrijden minder gespeeld als de Blue Jackets, met een achterstand van twee winstpunten. Voordeel voor de Dallas Stars is dat zij beide ploegen in de resterende wedstrijden nog één keer treffen. De Blue Jackets en de Red Wings komen elkaar dit seizoen niet meer tegen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen