49ers zetten Singletary op straat

Door

Het geduld is op bij de San Francisco 49ers-president Jed York. Zondagavond, nadat de ploeg was teruggekeerd op het trainingscomplex na de 25-17 thuisnederlaag tegen de St Louis Rams, kreeg coach Mike Singletary te horen dat zijn rol is uitgespeeld bij de 49ers.

,,Ik wil als eerste Mike bedanken voor zijn tomeloze inzet die hij heeft getoond voor het team,” vertelde York zondagavond. ,,Hij is een fantastisch persoon voor wie ik enorm veel respect heb. Het probleem is dat we de doelen die we ons gesteld hebben niet gehaald hebben. Met dit team moeten wij elk jaar ons kwalificeren voor de play-offs, maar dat is niet gelukt. We zullen nu moeten na gaan denken hoe we dat de komende jaren kunnen veranderen zodat we serieus een rol kunnen gaan spelen en kans maken op een Super Bowl.”

De 49ers begonnen dit seizoen met 0-5 serie, de slechtste opening sinds 1979, maar hadden tot zondag nog alle kans op plaatsing voor de play-offs. Via winstpartijen op de St Louis Rams en de Arizona Cardinals had de ploeg van Singletary zich nog geplaatst. Zondag viel het plan alleen in duigen door de nederlaag tegen de Rams.

,,Ik kijk met heel veel plezier terug op mijn tijd bij de 49ers,” vertelde de coach kort na zijn ontslag. ,,Ik wens het team alleen maar heel veel succes toe de komende tijd. Helaas heb ik de fans en het bestuur het vertrouwen niet kunnen terugbetalen.”

Foto: minaretblog.com

Ook leuk om te lezen