NFL 3-on-3: Het laatste kunstje van Peyton

Door

Chicago Bears v Seattle Seahawks
Marshawn Lynch hangt waarschijnlijk zijn schoenen aan de wilgen. Is Beastmode een Hall of Famer?

SB: Of Lynch HoF materiaal is, daar valt over te debatteren. Voor mij is hij vooral ontzettend polariserend en staat zijn karakter hem in de weg om het maximale eruit te persen. Altijd gedoe omtrent zijn persoonlijkheid. Neem dan een voorbeeld aan Barry Sanders. Die deed zijn ding op het veld en hoorde of zag je verder niet. Lynch is zeker niet de beste RB die er ooit heeft rondgelopen, iets wat hij misschien wel had kunnen zijn als hij wat minder controversieel geweest zou zijn. Denk ik aan Lynch, dan denk ik vooral aan controversie.

CvD: Als hij vorig jaar in de Super Bowl de bal voor de winnende touchdown had gekregen dan misschien wel, nu ben ik geneigd naar nee. Fantastische speler, maar stopt op jonge leeftijd, waardoor hij niet de echte ster geworden is. Hij is nooit met afstand de beste running back van een seizoen geweest, waardoor ik denk dat de Hall of Fame net iets te hoog gegrepen is voor hem.

JH: Ik vind van wel. Het is een rare snuiter en misschien statistisch gezien niet de meest spectaculaire back, maar als je naar alle andere parameters kijkt… Met zijn komst gaf hij de Seahawks een identiteit en relevantie. Zonder hem winnen ze geen Super Bowl en je kunt iedere Seahawks fan nog steeds aan het huilen krijgen door te vragen wie de bal had moeten hebben bij de laatste play van Superbowl XLIX. Als ze die bal daadwerkelijk aan Lynch hadden gegeven zou deze discussie wellicht wat korter zijn trouwens. Tot het afgelopen seizoen begon het stoppen van de Seahawks bij het stoppen van Lynch en dan nog lukte het vaak niet omdat hij gewoon dwars door verdedigers heen wist te beuken, met als extreemste voorbeeld de Beastquake!

1 Reactie
  1. Dennis 8 jaar ago

    De Rams leuk team, met een goede WR en redelijk tot goede qb zoals in dit stukje gaan ze echt meedoen. Ze winnen niet voor niets bij de Cardinals en 2x tegen de Seahawks.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen