NFL 5-on-5: de Super Bowl editie

Door

Carolina Panthers v Philadelphia Eagles
Zaterdag is NFL Honors en wordt zeer waarschijnlijk Cam Newton uitgeroepen tot MVP. Daarnaast worden de andere individuele prijzen verdeeld. Welke verrassing mogen we verwachten?

Sander Baarsma (SB): Ik ben vooral erg benieuwd wie er met de prijs voor Offensive Rookie of the Year vandoor gaat. Naar mijn mening verdient Todd Gurley die, maar het zou natuurlijk ook Amari Cooper kunnen worden. Jameis Winston is ook genomineerd, maar het zou me verbazen als hij deze honneurs waar mag nemen. Dat zou dus dè verrassing zijn.

Chris van Dijk (CvD): J.J. Watt is de beste verdediger in de NFL, maar soms zie je dat spelers die zo duidelijk boven de rest staan ook een voor hen bijzonder seizoen moeten hebben om de prijs te krijgen. Daarom gaat deze prijs nu niet naar hem, maar naar de totale verdediging van de Broncos.

Matthias Galle (MG): Zo’n awardshows lopen meestal niet over van de verrassingen en ik denk dat deze niet anders wordt. Cam zal inderdaad uitgeroepen worden tot MVP, en terecht! Ron Rivera wint Coach van het Jaar (al zouden Gary Kubiak, Bruce Arians en Mike Tomlin het voor mij ook niet gestolen hebben), Offensive Player of the Year moet voor mij naar Antonio Brown gaan: zijn QB lag in de lappenmand, hijzelf was geschorst aan het begin van het seizoen en toch laat hij magistrale cijfers optekenen! Defensive Player of the Year zal wel weer (en terecht hoor) naar JJ Watt gaan, die er zowat op zijn eentje voor zorgde dat de Texans hun divisie wonnen. Dan de rookies: ik zou Jameis Winston de offensive rookie of the year gunnen, maar ik denk dat Guerly hiermee gaat lopen (pun intended). Voor de defensive rookie of the year lijkt de weg open te liggen voor Marcus Peters: acht intercepties, waarvan twee teruggelopen voor een Touchdown. Niet slecht!

Mark Meijering (MM): Het zal niet al te verrassend zijn dat een van de coaches van Carolina en Denver wel coach of the year zullen worden. Als grootste verrassing denk ik dat Luke Kuechly defensive player of the year gaat worden. Voor J.J. Watt. De ultieme offensive player of the year is Antonio Brown.

Sebastiaan Vlamings (SV): Het zou een verrassing zijn als Cam Newton, na een seizoen als het zijne niet uitgeroepen wordt tot MVP. De Defensive Player of the Year zou voor een verrassing kunnen zorgen. J.J. Watt is favoriet. Maar Josh Norman en Tyrann Mathieu hebben beide een geweldig seizoen achter de rug. En dat ook nog eens in teams die daar een resultaat tegenover konden zetten. Het zal spannend worden voor Watt. Rookie of the year is altijd een mooie categorie. Vooral door de ruimte voor discussie. Vermoedelijk zal het gaan tussen QB Jameis Winston, RB Todd Gurley en WR Amari Cooper. Ik denk dat Gurley er met de prijs vandoor zal gaan, al is Winston in mijn ogen degene die het meeste potentie voor de toekomst heeft laten zien. Hij kan de Bucs ver gaan brengen komende jaren.

4 Reacties
  1. Jeroen 8 jaar ago

    Panthers moeten wel winnen. Kan niet anders. Simpelweg te veel talent. De Panthersdynastie is dit seizoen begonnen. En dan te bedenken dat ik ze drie jaar geleden begon te volgen omdat ik een zwak voor hun underdogstatus had.

  2. FREDmirals 8 jaar ago

    kon dus wel anders
    was eigenlijk vooraf al bekend
    en wel hierom
    broncos kozen ervoor om in WIT
    van de 49x eerdere SB 32 keer in wit gewonnen
    manning 1x winst in WIT 2x verlies in kleur

  3. Jeroen 8 jaar ago

    Dom van me. Ik keek naar het verschil in de offense van beide teams. Ik had dus gewoon naar de kleurtjes moeten kijken.

    • FREDmirals 8 jaar ago

      je had gewoon kleur moeten bekennen (zie jou fototje)

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen