NFL 3-on-3: Blijven de Carolina Panthers ongeslagen?

Door

Carolina Panthers v Tampa Bay Buccaneers
De Carolina Panthers zijn nu 12-0. Is er nog iemand die Cam Newton en zijn teamgenoten af kan stoppen op weg naar een perfect seizoen?

Sander Baarsma (SB): In de NFL kan je op een slechte dag van ieder team verliezen. Maar ik kan niet anders concluderen dan dat de mannen van Rivera hun zaakjes dik op orde hebben. De Saints zijn twee keer aardig in de buurt geweest, maar moest het toch telkens afleggen tegen het beest Cam Newton. Daarbij staat de defensie als een huis, ook al wisten de Saints afgelopen wedstrijd aardig wat punten op het bord te krijgen. Ik geef ze zonder meer een goede kans om de laatste vier wedstrijden ook winnend af te sluiten, mits iedereen fit blijft natuurlijk. Hopelijk kunnen ze die lijn ook doortrekken in de play-offs en is het niet direct exit in de Divisional Round.

Chris van Dijk (CvD): De belangrijkste tegenstander zullen de Panthers zelf zijn. De Panthers hebben een voorsprong van twee wedstrijden in de NFC, dus het laatste duel van het seizoen kan niet meer van belang zijn. Ron Rivera zegt wel dat hij zijn starters wil laten spelen in die wedstrijd, maar spelers zullen onbewust toch inhouden. Niemand wil geblesseerd raken in een onbelangrijke wedstrijd vlak voor de play-offs. Als Tampa Bay nog in de wild card race is en moet winnen dan denk ik dat de Bucs hier winnen. Fit de play-offs in gaan is veel belangrijker dan 16-0 als dit geen ring oplevert.

Toine Kremer (TK): De laatste twee thuiswedstrijden zullen geen probleem worden voor de Panthers vermoed ik. Ik zie Carolina alleen wel een uitwedstrijd verliezen. De Giants en de Falcons spelen nog voor de play-off kansen in hun divisies. Dus die MOETEN meer dan de Panthers. Nog twee keer winnen en het thuisvoordeel is wel zeker voor Newton en zijn mannen. Fit blijven zal toch belangrijker zijn dan de, eervolle, streak. Er is mijnsinziens dus een team dat ze kan afstoppen ja, vermoedelijk de Falcons.

2 Reacties
  1. Pieter 8 jaar ago

    Echt een stomme vraag lui, maar kan iemand mij nog eens uitleggen hoe dat ook alweer zit met wild cards, in the hunt zijn en wat je kansen als team zijn in die posities? Ik Snap er eigenlijk geen ruk van.

    • Jeroen 8 jaar ago

      @Pieter, Er zijn 8 divisies verdeeld over de AFC en de NFC. De winnaar van elke divisie gaat naar de play-offs. Dus 8 teams.

      Maar daarnaast zijn er 2 wildcards voor zowel de AFC als de NFC. Deze gaan naar de vijfde en zesde plaats van de AFC en de NFC. Dus in totaal gaan er 12 teams naar de play-offs.

      ‘In the hunt’ betekend dat een team nog kans maakt om vijfde of zesde te worden.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen