Zelfs LBJ bemoeit zich tegen Tebow aan

Door

Realiteitszins kan Tim Tebow in ieder geval niet worden ontzegd. Was het nog maar twee weken geleden dat hij de overhand leek te hebben in de quarterback-controverse die in Denver woedt – na een handvol trainingen voelt Tebow al wel dat de rol van starter door Kyle Orton is veroverd.

,,Het leek erop”, aldus de jonge quarterback tegenover de Denver Post, ,,dat de droom die ik had als jongetje, om starting quarterback in de NFL te worden, bewaarheid zou worden. Maar inmiddels heb ik het gevoel dat me dat weer is afgepakt.”

Twee weken eerder stond Orton nog op de nominatie om te worden getrade naar Miami. Maar tijdens de eerste drills toonde de voormalige Chicago Bear zich op alle fronten beter dan zowel Tebow als Brady Quinn.

Coach John Fox bombardeerde Orton nog net niet tot starter, maar heeft intussen wel toegegeven dat deze een voorsprong op de overige twee heeft genomen.

ESPN-analist Merril Hoge kon dat best begrijpen, en kwam op tv met een voor Tebow dodelijke analyse. ,,Als het gaat om precizie is Tebow verschrikkelijk”, aldus Hoge, ,,en wat nog meer zorgen baart, is dat hij nog slechter passt wanneer het rondrent met de bal, dan wanneer hij gooit vanuit de pocket.” Om daar op zijn Twitter-account nog aan toe te voegen: ,,Ik kijk momenteel naar de Broncos-aanval van afgelopen jaar op video. Orton of Tebow? Het is belachelijk te denken dat de Broncos met Tebow zouden kunnen winnen!”

,,Hey Merryl… ‘Ppreciate that!“, was Tebow’s respons op datzelfde Twitter.

De geplaagde quarterback kreeg echter hulp vanuit onverwachte hoek. Om de een of andere reden meende niemand minder (of meer) dan LeBron James zich tegen de quarterback-situatie in Denver in het algemeen, en de kritiek op Tebow in het bijzonder, te moeten aanbemoeien.

,,Tim Tebow zal succes hebben in de NFL”, schreef LBJ, ook al op Twitter. ,,Hij is een harde werker, studeert hard, is een geboren leider, en vooral een WINNAAR! Het heeft tijd nodig en alles zal goed komen.”

Waarna James vervolgens Hoge nog een veeg uit de pan gaf. ,,Vandaag geluisterd naar Merril Hoge op SportsCenter, die Tebow aan ’t bashen was. [Tebow] heeft nog geen volledig seizoen gespeeld, en zit pas in z’n tweede jaar. Die gasten komen op tv en doen alsof ze de beste waren toen ze zelf speelden. Waarom niet wat positieve kritiek en hem het beste wensen, in plaats van hem af te zeiken!”

De quarterback zelf zegt echter niet wakker liggen van de kritiek, al raakt het hem best.

Tebow: ,,Ik probeer me af te sluiten van wat er in de media over me wordt gezegd. Maar ik heb er best iets van meegekregen, en het doet pijn, omdat het komt van mensen die me niet hebben zien trainen, me niet hebben zien spelen, en niet hebben gezien waartoe ik in staat ben. M’n vrienden en familie worden er ook door geraakt, maar ik heb ze op het hart gedrukt zich er niks van aan te trekken.”

Om daaraan toe te voegen: ,,Ik vetrouw zoals gewoonlijk op m’n geloof.”

 

Ook leuk om te lezen