Zack Wheeler verpest debuut prospect Andrew Heany

Door

New York Mets v Miami Marlins

Zack Wheeler wilde donderdag niet meewerken aan het debuut van Miami Marlins’ prospect Andrew Heany. De 24-jarige startende werper van de New York Mets gooide zijn eerste complete game shutout uit zijn carrière in de 1-0 overwinning op de Marlins, dankzij een homerun van David Wright in de eerste inning.

Wheeler, de nummer zes keuze uit de 2009 draft, gooide acht strikeouts en gaf slechts drie honkslagen een walk op. De linkshandige werper Heany, de negende keuze uit de 2012 draft, deed haast niet onder voor Wheeler en kan met een goed gevoel terugkijken op zijn MLB-debuut (6 IP, 4 H, 1 R, 1 ER, 1 BB, 3 SO).

Leading-Off
Nick Swisher maakt een slechte maand juni door aan slag, maar als een wedstrijd beslist dient te worden dan is de goedlachse eerste honkman van de Cleveland Indians niet te beroerd om een handje te helpen. Swisher sloeg tegen de Los Angeles Angels in de tiende inning een walk-off Grand Slam voor een 5-3 overwinning. Afgelopen zondag ramde hij nog in de elfde inning tegen de Boston Red Sox de bal het stadion uit.

Three Strikes
* De Detroit Tigers maakten met een 2-1 overwinning een eind aan de 10-game winning streak van de Kansas City Royals. Niet getreurd Royals’ fans.

* Scott Kazmir gaat rustig door met domineren op de heuvel voor de Oakland A’s. Kazmir gooide zeven sterke innings in de 4-2 overwinning op de Boston Red Sox en heeft een 1.27 ERA over zijn laatste vijf starts. “Eén van mijn beste wedstrijden dit seizoen”, meent Kazmir.

* Een bittere nasmaak voor de Atlanta Braves na de 3-0 overwinning op de divisie-rivaal uit Washington. Gavin Floyd gooide zes puntloze innings tegen de Nationals, maar verliet in de zevende inning het veld met een armblessure. Floyd heeft een botje (olecranon) gebroken in zijn elleboog. “Het ging goed tot de laatste pitch. I felt a pop.”

Seventh Inning Stretch

Dat is knap van Matt Joyce. De bal terug in de pitching-machine slaan.

Billy Hamilton knalt in de outfield wall en vangt de bal.

Going Dutch
* Andrelton Simmons ging 1-uit-3 met een walk.

* Geen honkslagen in drie slagbeurten voor Didi Gregorius. Wel een binnen geslagen punt en een knap staaltje defense.

* Xander Bogaerts ging 0-uit-4 tegen de A’s.

Standings
AL

NL

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen