Yankees verslaan Orioles in 15 innings

Door

De New York Yankees wonnen gisterenavond met 4-1 van de Baltimore Orioles, maar hadden daar wel 15 innings voor nodig. In de de negende inning stonden ze 1-0 voor, maar saver Mariano Rivera liet de voorsprong door zijn handen glippen.

Tweede honkman Robinson Cano sloeg een double in de 15e inning waarmee hij twee man, Alex Rodriguez en Mark Texeira, binnen sloeg. Na de hit van Cano gooide Orioles pitcher Mike Gonzalez een fastball naar het hoofd van rightfielder Chris Dickerson.

Hij bleef bewegingsloos op de grond liggen en Gonzalez werd weggestuurd. Dickerson werd staande geholpen en wandelde naar de eerste honk. Hij later naar het ziekenhuis gebracht voor een CAT-scan.

,,Hij was bij zijn zinnen en wist waar hij was. Hij had wel een enorm buil op zijn hoofd,” vertelde Yankees-coach Joe Girardi na afloop. ,,Alles moet nu gecheckt worden. We willen ervoor zorgen dat hij OK is. Het is de normale procedure.”

Gonzalez beweerde dat de pitch niet expres naar zijn hoofd had gegooid. ,,Op geen enkele manier wilde ik Dickerson raken,” zei Gonzalez. ,,Ik wilde de fastball zelfs laag en van hem weggooien. Hij glipte uit mijn handen en het spijt me dat ik hem geraakt heb.”

Bartolo Colon startte als pitcher voor New York en stond maar drie hits toe in acht innings en had zeven strikeouts en een walk. Hij verliet de wedstrijd met een 1-0 voorsprong. Mariano Rivera, één van de beste closers uit de MLB, verving hem, maar moest dus nog een run toestaan aan Orioles’ centerfielder Adam Jones.

Foto: hawkfantasysports.files.wordpress.com

 

Ook leuk om te lezen