Yankees bieden Colon kans op terugkeer in de Majors

Door

Bartolo Colon tekende woensdag een minor league contract bij de New York Yankees. Hij kreeg bovendien een uitnodiging om zich bij het team te voegen in Spring Training, waar hij een kans krijgt zich te bewijzen voor de ogen van manager Joe Girardi en pitching coach Larry Rothschild.

De Yankees kunnen een extra startende werper goed gebruiken. Javier Vazquez stelde in 2010 erg teleur en vertrok naar de Marlins en Andy Pettitte twijfelt nog of hij nog een jaartje doorgaat of dat hij met pensioen gaat. Dit betekent voor de Yankees dat de rotation in 2011 zou bestaan uit C.C. Sabathia, A.J. Burnett, Phil Hughes, Ivan Nova en Sergio Mitre. Vooral over de laatste twee bestaan bij in New York veel twijfels. Nova is een rookie en Mitre heeft nog niet laten zien dat hij het niveau heeft dat de Yankees zoeken in een starter.

Colon, voormalig Cy Young Award winnaar in 2005, zou de plaats van Mitre over kunnen nemen als hij in Spring Training de vorm, die hij in de Dominican Winter League liet zien, door kan zetten. In de Dominicaanse Republiek maakte Colon, die eerder uitkwam voor de Cleveland Indians, Montrael Expos, Chicago White Sox, Anaheim Angels en Boston Red Sox, indruk door met een ERA van 1.93 te eindigen. De Dominicaan kwam voor het laatst uit in de Major League in 2009 voor de Chicago White Sox. Hij ging toen 3-6 met een ERA van 4.19.

In maart gaat hij nu de strijd aan met Nova en Mitre voor een plek in de rotation.

Wellicht dat de Yankees nog een starter zullen toevoegen. Ze worden al ruim een maand in verband gebracht met Justin Duchscherer, die vanwege blessures in 2010 weinig in actie kwam, maar in 2008 nog All-Star was. Woensdag gonsde ook het gerucht dat Andy Pettitte toch zou hebben besloten om terug te keren door de wandelgangen. Jon Heyman (Sports Illustrated) meldt dat de Yankees een contract voor een jaar van 12 miljoen dollar voor hem klaar hebben liggen als hij de beslissing officieel bekend maakt. De rotation van de Yankees zou er dus wel eens een stuk florissanter uit kunnen zien dan het nu lijkt.

Foto: sportsblog.projo.com

Ook leuk om te lezen