WWE sluit megadeal in China

Door

WWE deal China

De WWE heeft een meerjarige megadeal gesloten in China. Dit is donderdag in Shanghai bekendgemaakt. De deal gaat hoofdzakelijk over de uitzendrechten van RAW en SmackDown in het Aziatische land, maar er zijn nog meer zaken in opgenomen.

PPTV

Wat de uitzendrechten betreft gaat het om een deal met streamingdienst PPTV. De ”flagship shows” RAW en SmackDown zullen op PPTV exclusief beschikbaar worden in het Mandarijn. “There’s a long history between PPTV Sports and WWE in programming distribution. Now with the new exclusive partnership, these joint efforts will bring passion and family-friendly fun of WWE programing to millions of fans here in China just like in the U.S.”, zo meldde Stephen Zhang, General Manager van PPTV Sports.

Live event

Het nieuws werd bekendgemaakt in de Mercedes Benz Arena in Shanghai. Deze locatie was geen toeval, want in de deal is tevens opgenomen dat op deze locatie later dit jaar een WWE live event plaats zal vinden. Dit is voor het eerst in 3 jaar dat er weer eens een WWE live event gehouden zal worden in China.

Bin Wang

Alsof het nieuws nog niet groot genoeg was werd er ook nog eens bekend dat Bin Wang een developmental deal heeft gesloten bij de WWE. Hij zal als eerste Chinees ooit gaan trainen in het state of the art WWE Performance Center in Orlando, Florida. Mocht hij zijn training succesvol afronden zou dit betekenen dat Wang de eerste Chinese WWE Superstar wordt.

China telt een bevolking van meer dan een miljard inwoners, en dat is precies de reden waarom het zo’n interessante markt is voor WWE om aan fans te winnen. Deze deal is zo groot dat o.a. John Cena en Paul ”Triple H” Levesque naar Shanghai waren afgereisd voor de bekendmaking.

Foto: © 2016 WWE, Inc. All Rights Reserved

Ook leuk om te lezen