WrestleMania: Roman Reigns wint WWE Title, Shane McMahon springt van Hell in a Cell

Door

Roman Reigns is de nieuwe WWE World Heavyweight Champion. In een uitverkocht AT&T Stadium (volgens WWE 101.763 toeschouwers / omzet: $17,3 miljoen) in Arlington, Texas zegevierde The Big Dog in de laatste match van de avond tegen Triple H.

Zes seconden
Een record was er voor The Rock: de charismatische acteur en voormalig WWE World Heavyweight Champion won in zes seconden, na een Rock Bottom, van Erick Rowan – in een ter plekke georganiseerde match nadat Bray Wyatt The Great One confronteerde. Ook keerde John Cena terug om The Brahma Bull te helpen in zijn strijd tegen The Wyatt Family.

Air McMahon Shane McMahon moest in de Hell in a Cell Match het onderspit delven tegen de legendarische Undertaker. De 46-jarige McMahon zorgde voor een spectaculair WrestleMania-moment toen hij vanaf de Hell in a Cell sprong en door de commentatoren tafel crashte.

Champions
Charlotte mag zich vanaf nu WWE Women’s Champion noemen – ze versloeg Becky Lynch & Sasha Banks in een Triple Threat Match. De Women’s Title vervangt de Divas Title. In de openingsmatch zorgde Zack Ryder voor een grote verrassing: Broski won de Intercontinental Title Ladder Match en vierde dat met z’n vader in de ring.

Suplex City
Brock Lesnar liet geen spaan heel van Dean Ambrose in hun No Holds Barred Street Fight – The Beast deelde maar liefst dertien Suplexes uit aan The Lunatic Fringe en maakt het af met een F-5.

Shaq Attack
De André the Giant Battle Royal is gewonnen door NXT Superstar Baron Corbin. Voormalig NBA-basketballer Shaquille O’Neal was één van de deelnemers aan de Battle Royal – hij werd samen met Big Show door meerdere Superstars over de top rope en uit de ring gegooid. Ook ex WCW Champion en Yoga-goeroe DDP en Tatanka gaven acte de présence.

AJ Styles moest in zijn WrestleMania-debuut een nederlaag incasseren tegen Chris Jericho. The League of Nations (Sheamus, Rusev & Alberto Del Rio) wisten de overwinning te pakken tegen The New Day in een Six Man Tag Team Match. Ze konden echter niet lang van de zege genieten: Shawn Michaels, Mick Foley & ‘Stone Cold’ Steve Austin kwamen naar de ring en deelden een Sweet Chin Music, Mandible Claw en Stone Cold Stunner uit aan de ‘lads’.

© 2016 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Ook leuk om te lezen