Preview: WWE Money in the Bank

Door

42887_MITB_Int_KeyArt_HD_horizWWE Championship Match
WWE Champion John Cena vs. Mark Henry
Mark Henry gaf een aantal weken geleden tijdens Monday Night Raw de ‘performance of a lifetime’. Met tranen in zijn ogen vertelde ‘The World’s Strongest Man’ dat zijn WWE carrière na zeventien jaar, waarin ups en downs elkaar afwisselden, ten einde was gekomen. Een emotionele Henry bedankte zijn WWE collega’s, de fans en vooral zijn familie. Verder sprak de krachtpatser uit Silsbee, Texas lovende woorden over WWE Champion John Cena. Het bleek echter een acteerprestatie van formaat. Henry was helemaal niet van plan te stoppen, hij heeft namelijk nog genoeg in de tank.

Mark Henry wil de WWE Championship, die sinds WrestleMania 29 in het bezit is van John Cena. Tijdens Money in the Bank krijgt Henry eindelijk de kans om de belangrijkste titel in WWE te winnen. Ik verwacht absoluut geen ‘five star classic’ maar verheug mij al weken op deze showdown. Dat heeft voornamelijk met Henry te maken, ‘The World’s Strongest Man’ is fenomenaal ‘on the mic’ en een niet te stoppen bulldozer in de ring. Mark Henry is een ‘old skool bad ass’ die zijn gigantische kracht gebruikt om zijn tegenstanders te domineren. Ik gun Mark de overwinning en een ‘run’ als WWE Champion, een mooie bekroning op zijn lange carrière. De grote vraag is of dat ook gaat gebeuren, ik verwacht het niet. Ik denk dat John Cena na een keiharde match, tot groot ongenoegen van het uitgesproken anti Cena publiek in Philadelphia, als winnaar uit de bus komt. Tijdens SummerSlam, de volgende pay-per-view show, ligt er namelijk een ‘huge money match’ op Cena te wachten tegen Daniel Bryan, maar daarover zo meteen meer.

Money in the Bank Ladder Match
De Money in the Bank Ladder Match is een van mijn favoriete matchtypes. Ten eerste vanwege de spectaculaire high flying acties, iedereen wil de show stelen. Ten tweede vanwege het feit dat Money in the Bank een mooie blik in de toekomst geeft. Met uitzondering van John Cena hebben alle Money in the Bank winnaars het contract, dat recht geeft op het uitdagen van de WWE- of World Heavyweight Champion, succesvol ‘gecashed’.

Een overwinning tijdens Money in the Bank betekende in de voorgaande jaren voor vele WWE Superstars een promotie naar main event status. Dit jaar ligt dat anders. De Money in the Bank All-Stars Match bestaat uit gevestigde namen, Superstars die allemaal een WWE- of World Heavyweight Championship op hun CV hebben staan en Raw, SmackDown en pay-per-view shows headlinen. In de tweede Money in the Bank Match bestaat het deelnemersveld, met uitzondering van Jack Swagger, uit Superstars zonder WWE- of World Heavyweight Championship ervaring.

Money in the Bank All-Stars Ladder Match
CM Punk vs. Daniel Bryan vs. Rob Van Dam vs. Randy Orton vs. Christian vs. Sheamus
De grote favoriet voor de overwinning in de Money in the Bank All-Stars Match is Daniel Bryan. De ‘submission expert’ is momenteel de populairste Superstar in WWE en het publiek draagt hem op handen. Dat zal in Philadelphia ook weer het geval zijn. Philly is een stad met een enorme wrestling geschiedenis en de fans in ‘The City of Brotherly Love’ zijn bijzonder luidruchtig, uitgesproken en soms genadeloos. Het zou mij trouwens niet verbazen als Bryan nog dezelfde avond ‘cashed’ en een aangeslagen John Cena verslaat. Op deze manier heb je meteen een sterke ‘hook’ voor de Cena vs. Bryan SummerSlam match.

Over Philly gesproken, ik voorspel dat het dak eraf gaat in het Wells Fargo Center als Rob Van Dam zijn opwachting maakt. RVD keert na zes jaar afwezigheid terug in WWE. Het is geen toeval dat zijn returnmatch plaats vindt in Philadelphia, de voormalige thuishaven van ECW. In South Philly kende ‘Mr. Pay-Per-View’ zijn grootste successen, hij was onder andere 700 dagen ECW TV Champion.

World Heavyweight Championship Contract Money in the Bank Ladder Match
Wade Barrett vs. Cody Rhodes vs. Damien Sandow vs. Dean Ambrose vs. Fandango vs. Jack Swagger vs. Antonio Cesaro
In de tweede Money in the Bank Match zet ik mijn geld op Wade Barrett. De Engelsman is in mijn ogen een van de meest ondergewaardeerde performers in WWE. Na een main event run met John Cena en Randy Orton in 2010 heeft Barrett een stapje terug moeten doen. De tijd is nu rijp voor de echte doorbraak van Barrett. Een droomscenario is  dat Barrett vannacht de Money in the Bank Match wint en het contract ‘cashed’ tijdens Monday Night Raw op 11 november in Manchester, Engeland.

World Heavyweight Championship Match
World Heavyweight Champion Alberto Del Rio vs. Dolph Ziggler
Met twee Money in the Bank Ladder Matches op het programma wordt het lastig om de show te stelen. Maar als iemand het kan is het ‘The Show Off’ Dolph Ziggler. Hij neemt het op tegen World Heavyweight Champion Alberto Del Rio, die het zonder zijn ‘personal ring announcer’ Ricardo Rodriguez moet doen. De nieuwe agressieve ‘win at all costs attitude’ van Del Rio spreekt mij aan en past bovendien veel beter bij zijn ‘character’ en uitstraling. Ik verwacht een technisch hoogstaande match waarin beide Superstars laten zien dat ze bij de absolute top van WWE horen. Del Rio wint deze match op een sneaky manier.

Diva’s Championship Match
Diva’s Champion AJ Lee vs. Kaitlyn
The Chick Busters Explode! Ik ga ervan uit dat AJ de emotionele en labiele Kaitlyn verslaat met de Black Widow submission.

Chris Jericho vs. Ryback
Gaat Ryback dan eindelijk weer eens pay-per-view match winnen? Ja! ‘The Human Wrecking Ball’  wint van Y2J, die zich laat afleiden door Vickie Guerrero, met een Shellshock.

Intercontinental Championship Match
Intercontinental Champion Curtis Axel vs. The Miz
Mijn voorspelling is dat Curtis Axel zijn titel succesvol verdedigt in een korte match tegen The Miz.

Tag Team Championship Money In The Bank Kickoff Match
The Shield (Reigns & Rollins) vs. The Usos (Jimmy & Jey)
Ik verwacht een korte en krachtige match die op overtuigende wijze wordt gewonnen door Reigns & Rollins.

Voorspel de winnaars van WWE Money in the Bank en win de dvd van WrestleMania 29!

Ook leuk om te lezen