Wizards verrassen Hawks en pakken Game 1

Los Angeles Clippers v Washington Wizards

Dankzij een inhaalrace in de tweede helft hebben de Washington Wizards zondagavond de eerste wedstrijd van hun Eastern Conference semi-finals gewonnen van de Atlanta Hawks. Op bezoek in Atlanta werd het 104-98 in het voordeel van de Wizards. Het is de vierde keer op rij dat de Wizards de eerste uitwedstrijd in een play-offserie weten te winnen. Een NBA-record.

Bradley Beal en John Wall waren zoals wel vaker dit seizoen de grote mannen aan de kant van de winnaars. Beal tekende voor 28 punten en Wall noteerde 19 punten maar speelde vooral ook voor aangever met 13 assists. Beide spelers moesten zondag wel het veld kort verlaten vanwege blessures. Wall blesseerde in het tweede kwart zijn pols en Beal leek in het laatste kwart een flinke blessure aan zijn been op te lopen.

Ze keerden echter beide terug op het veld. Ook Jeff Teague van de Hawks moest in de eerste helft even naar de kleedkamer toe om zich te laten behandelen. Ook hij kon terugkeren en de wedstrijd afmaken.

Hawks controleren eerste helft
In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Hawks. In het eerste kwart werden de Wizards zelfs overrompeld door het team van coach Mike Budenholzer. Vooral vanwege scores van Demarre Carrol (24 punten in de wedstrijd) en onbaatzuchtig spel van Paul Millsap en Al Horford on het bord kon Atlanta uitlopen tot een 53-63 voorsprong bij rust. Dankzij onder meer dunks van Mike Scott leek het ook of Atlanta al het momentum had om de tweede helft in te gaan.

Pierce
De enige reden dat Washington nog een beetje bijbleef in de eerste helft was Paul Pierce. De veteraan zette uiteindelijk 19 punten op het scorebord en wist vooral op de juiste momenten runs van Atlanta te stoppen. In de tweede helft waren de rollen volledig omgedraaid. Waar Atlanta van slag raakte om het geen schot kon raken, wist Washington door veel offensieve rebounds het spel naar zich toe te trekken.

Onder leiding van Wall, Beal en Pierce konden de Hawks ook in de laatste minuten niet meer terugkomen en moeten ze hopen op revanche aankomende dinsdag. Dan spelen de teams weer tegen elkaar in de Philips Arena in Atlanta. Het is dan aan de Hawks om hun fans blijer naar huis te sturen.