Wilson neemt geen risico met schouder

Door

Brian Wilson, de closer van de San Francisco Giants, sukkelde de laatste weken met zijn schouder. Om geen risico ermee te lopen liet ‘The Beard’ hem woensdag onderzoeken in Florida.

Daar bezocht Wilson die hem acht jaar geleden ook had geopereerd aan dezelfde schouder. De schade bleek mee te vallen.

,,Hij had een zeurende pijn en dat was de reden voor het bezoek,” liet Giants-manager Bochy weten. ,,Gezien zijn verleden hebben we daarom maar het zeker voor het onzekere genomen.”

Maandag had Wilson nog drie runs opgegeven in de met 5-4 verloren wedstrijd tegen de Atlanta Braves. Desondanks is hij dit jaar 6-4 met een ERA van 3.19. Hij pakte dit seizoen ook al 35 saves voor de regerend World Series winnaar.

In 2003 onderging Wilson ‘Tommy John surgery’ door Dr. James Andrews, dezelfde dokter die hem deze week onderzocht. ,,We hebben sindsdien een speciale band opgebouwd. Ik ben blij dat Brian gelijk met deze blessure naar mij toe is gekomen. Gelukkig viel het allemaal mee,” aldus dokter Andrews.

Het gehele weekend krijgt ‘The Beard’ rust en zal daarna weer aansluiten bij de Giants. Aanstaande dinsdag komen de San Diego Padres op bezoek en de closer zal dan naar alle waarschijnlijk weer aansluiten bij de groep.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen