Voorbeschouwing NHL play-offs: Philadelphia Flyers

Door

Nu de NHL-competitie ten einde is, zal de play-offstrijd weer helemaal los gaan barsten. Uit beide conferences hebben de beste acht teams zich voor deze play-offs geplaatst en deze teams nemen het via best-of-seven-wedstrijden tegen elkaar op. Allereerst vindt er een strijd binnen de conferences plaats. In drie wedstrijdrondes wordt bepaald wie de sterkste is van de Eastern Conference en wie van de Western Conference.

Deze twee teams winnen niet alleen respectievelijk de Prince of Wales Trophy en de Clarence S. Campbell Trophy, ze nemen het ook tegen elkaar op in de grootste ijshockeywedstrijd van het jaar, de best-of-seven-strijd om de Stanley Cup.

Per conference zullen we hier aandacht besteden aan de grootste kanshebbers om de Stanley Cup-finale te halen. Dinsdag schonken we aandacht aan de Vancouver Canucks, de Detroit Red Wings en de San Jose Sharks uit de Western Conference als kanshebbers, vandaag doen we dat met de Eastern Conference. Vandaag trapten we af met de Washington Capitals en nu is het de beurt aan de Philadelphia Flyers.

Philadelphia Flyers

Dit seizoen zag het er geruime tijd naar uit de dat de Philadelphia Flyers met de Vancouver Canucks gingen uitmaken wie zich het beste team van de NHL mocht noemen na het reguliere seizoen en dat de twee teams respectievelijk de Eastern Conference en de Western Conference zouden winnen.

De Flyers hielden inderdaad lang gelijke tred met de Canadezen, maar aan het einde van het seizoen ging het helemaal mis met de mannen van Peter Laviolette.

Van de laatste twintig wedstrijden gingen er maar liefst dertien verloren en daardoor werden de Flyers in hun conference zelfs nog voorbijgestreefd door Washington Capitals. Op dit moment wijst er dus niets op de Philadelphia de juiste play-offvorm te pakken heeft.

Net als verschillende andere teams kan Philadelphia ook blessures van verschillende belangrijke spelers als excuus opvoeren. Zo moest veteraan Chris Pronger op 14 maart een operatie ondergaan aan zijn geblesseerde hand en speelde hij sindsdien geen wedstrijd meer. De verwachting is dat Pronger tijdens de play-offs weer kan aansluiten bij zijn team en dat is gezien de wisselvalligheid van de Flyers op dit moment zeker geen overbodige luxe.

De runner-up van vorig seizoen beschikt natuurlijk over genoeg goede spelers. Met aanvallers als Jeff Carter, Mike Richards en Claude Giroux kan je natuurlijk thuiskomen. En dat blijkt ook wel uit het aantal gescoorde doelpunten. Ook de verdediging zou goed in elkaar moeten zitten, met spelers als Matt Carle, Andrej Meszaros en Kimmo Timmonen. Toch hebben de Flyers van de top vier van de Eastern Conference verreweg de meeste doelpunten tegen.

Het feit dat de Flyers regelmatig wisselen van goalie kan hier natuurlijk ook mee te maken hebben. Zowel Brian Boucher als Sergei Bobrovski heeft veel wedstrijden tussen de palen gestaan, maar geen van beide heeft tot op heden echt de status van eerste goalie kunnen bemachtigen.

Vorig seizoen haalden de Flyers pas op de laatste dag de play-offs via een shootout tegen de New York Rangers. Ze eindigden toen uiteindelijk als zevende in de competitie maar reikten toch tot de finale die tegen de Chicago Blackhawks verloren ging. Ook dit jaar kunnen de Flyers weer hoge ogen gooien, maar dan moeten ze toch een betere vorm laten zien en in ieder geval minder doelpunten tegen gaan krijgen.

In de eerste ronde zullen ze meteen goed aan de bak moeten, want dan nemen de Flyers het op tegen de Buffalo Sabres.

Sinds de Sabres van eigenaar hebben gewisseld, hebben enkele gerichte aankopen er mede voor gezorgd dat de zij nu weer aan de play-offs mogen deelnemen. De nieuwe eigenaar heeft bij de overname aangekondigd dat hij ervoor wil zorgen dat de Sabres weer gaan meedingen om de Stanley Cup. Dit jaar kan hij dus goed zien hoe ver zijn team al daartoe in staat is.

Foto: images.ctv.ca

Ook leuk om te lezen